Siunčiami duomenys...

 

Statybos kainos liepos mėnesįpadidėjo 1,3 procento

  • Vakarai LT
  • 2006, spalio 05, 16:30
  • 58552 peržiūrėjo
  • 0 komentavo
statyba0

Statistikos departamentas praneša, kad statybos kainos 2006 m. liepos mėn., palyginti su birželio mėn., padidėjo 1,3 procento (2005 m. liepos mėn., palyginti su birželio mėn., – 1,2%).

Darbo užmokestis ir pridėtinės išlaidos padidėjo 2,2 procento, statybinių medžiagų ir gaminių kainos – 0,8 procento. Tai turėjo didžiausią įtaką bendrajam statybos sąnaudų kainų indeksui. Kainų indeksą veikė ir 0,8 procento padidėjusios statybinių mašinų ir mechanizmų eksploatavimo darbo valandos kainos.

Statybinių medžiagų ir gaminių kainų pokytį daugiausia lėmė 1,2 procento pabrangę metalo gaminiai, 1,1 – santechninės medžiagos, 0,9 – elektrotechninės ir bendrosios statybinės medžiagos bei įvairių rūšių betonas ir mišiniai, 0,5 procento – vamzdžiai. Apdailos medžiagų grupėje atpigo fasadų dažai 0,8 procento, emulsiniai dažai – 0,2 procento. 

Šaltinis: Statistikos departamentas

Įrašykite savo komentarą:

Pasiliekame teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, pasirašytus kito asmens vardu, pažeidžiančius įstatymus, reklaminius, kurstančius nelegaliems veiksmams komentarus. Privalome specialiosioms Lietuvos tarnyboms pateikti duomenis apie įžeidžiančių, smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokią neapykantą skatinančių komentarų autorius. Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus.