Siunčiami duomenys...

 

Kas dešimta naršyklė - Mozilla Firefox

  • Tomas Padrieza
  • 2006, sausio 05, 21:44
  • 37576 peržiūrėjo
  • 1 komentavo

Sparčiausiai augo Firefox naudojimas 

Praėjusius metus Mozilla Firefox naršyklės kūrėjai užbaigė labai sėkmingai. Jų kuriamos nemokamai platinamos naršyklės naudojimas 2005-aisiais augo labai sparčiai. Remiantis NetApplications pateiktais duomenimis Firefox naršyklė šiuos metus pradėjo naudojama 9.6% vartotojų kompiuteriuose.

Iš viso per praėjusius metus Firefox naršyklė padidino savo vartotojų skaičių nuo 0.5 iki 1 procento (duomenys renkti iš 40000 svetainių). Tikimasi, kad jau pirmaisiais šių metų mėnesiais ši naršyklė pasieks svarbią naršyklių rinkoje 10% ribą.

Microsof IE praranda rinką 

Tuo tarpu šiuo metu populiariausia rinkoje naršyklė - Microsoft Internet Explorer (IE) per praėjusius metus neteko apie 5% vartotojų. Šiuo metu savo kompiuteriuose naudoja IE naudoja apie 85% vartotojų.

Visdėlto ši naršyklė nebus taip greitai visų pamiršta - šiemet laukiama pasirodant naujos šios populiarios programos 7-tosios versijos. Šiuo metu ši naršyklė dar tobulinama, tačiau jau pirmame šių metų ketvirtyje turi pasirodyti bandomoji IE 7 versija.

Kitos naršyklės užima nežymią nišą 

Praėjusieji metai kitoms naršyklėms nebuvo tokie sėkmingi, kaip Firefox. Iš sėkmingų projektų galima išskirti nebent Apple Safari - MacOS terpei skirtą naršyklę. Šią naršyklę naudojo apie 3% varotojų.

Galite peržiūrėti NetAapplications pateiktą naršyklių pasiskirstymo diagramą.

Šaltinis: www.dotoni.com

Įrašykite savo komentarą:

Pasiliekame teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, pasirašytus kito asmens vardu, pažeidžiančius įstatymus, reklaminius, kurstančius nelegaliems veiksmams komentarus. Privalome specialiosioms Lietuvos tarnyboms pateikti duomenis apie įžeidžiančių, smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokią neapykantą skatinančių komentarų autorius. Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus.