Siunčiami duomenys...

 

Kaip sumažinti gramatinių klaidų skaičių pildant formas internete? (praktinis patarimas)

  • Vakarai LT
  • 2007, liepos 04, 11:46
  • 57322 peržiūrėjo
  • 0 komentavo
manager_logo

Daugiau kaip 80% pildomų CV internete yra parašytos su gramatinėmis klaidomis, kai kurios CV yra su įspūdingu klaidų skaičiumi. Kodėl taip atsitinka? Paprasčiausiai vartotojai nežino, kad yra galimybė automatiškai taisyti klaidas tiesiai internetiniame puslapyje pildant CV formą.

Kaip išvengti klaidų?

Vienas iš naujos naršyklės „Mozila Firefox“ priedų yra skirtas kalbos taisymui pildant internetines formas. Šio priedo dėka nebereikia teksto rinkti "Word" faile, tikrinti su "Lithuanian spell check", vėliau jo kopijuoti į internetines formas, kalbos klaidos taisomos iškart, - klaidingi žodžiai pabraukiami, o paspaudus dešinį pelės klavišą (užėjus ant raudonai pabraukto žodžio) galima iš žodynėlio pasirinkti teisingą žodžio variantą.

Kad šitas priedas veiktų pildant konkrečią internetinę formą, užeikite ant pildomos formos su pele, paspauskite dešinį pelės klavišą ir pasirinkite „Spell check this field“. Pakartotinai paspaudus dešinį pelės klavišą pasirinkite „Languages“ ir „Lithuanian“.

Specialistų teigimu, naršyklė „Mozila Firefox“ veikia greičiau nei Microsoft Internet Explorer naršyklės. Norėdami atsisiųsti „Mozila Firefox“ interneto naršyklę spauskite čia..

Norint atsisiųsti lietuvių, ar kitos kalbos taisymo priedą (Firefox Add-ons: Dictionaries) spauskite čia...

Darbo paieškos ir karjeros portalas WWW.Manager.LT

Šaltinis: WWW.Manager.LT

Įrašykite savo komentarą:

Pasiliekame teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, pasirašytus kito asmens vardu, pažeidžiančius įstatymus, reklaminius, kurstančius nelegaliems veiksmams komentarus. Privalome specialiosioms Lietuvos tarnyboms pateikti duomenis apie įžeidžiančių, smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokią neapykantą skatinančių komentarų autorius. Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus.