Siunčiami duomenys...

 

Nekilnojamojo turto rinka "skandina" architektūrinę kokybę

  • Tomas Padrieza
  • 2006, sausio 26, 12:39

2005m. atsidarė pirmasis Lietuvoje nemokamų interjero dizaino konsultacijų, idėjų ir sprendimų portalas - www.bustovizija.lt. Projektas padės kiekvienam norinčiam gauti nemokamų profesionalių konsultacijų būsto įrengimo klausimais.

Nemokamos konsultacijos, idėjos ir sprendimai būsto įsirengimo klausimais bus pateikiami kiekvienam suprantamu ir priimtinu būdu. Portalas skirtas žmonėms, kurie perpildytoje prekių rinkoje ieško naujų idėjų būsto įsirengimui ar atnaujinimui.

Profesionalai kovoja dėl didelių projektų, todėl žmonės ieškantys dizainerių ar architektų, mažesnių idėjų įgyvendinimui, negali jų įkalbinti bendram darbui arba pateikiamos konsultacijų bei projektų kainos yra itin didelės. "Profesionalams architektams nenaudinga užsiimti tokio smulkaus masto projektais, nes jie sąlyginai neša nedidelį pelną, o sąnaudos ir sugaištas laikas labai brangus", - teigia įmonės UAB "Puslapis" administruojančios Būstovizija.lt portalą vyr. redaktorė Dovilė Lapytė.

Būstovizija.lt prisidės prie visuomenės švietimo dizaino ir architektūros srityje - ugdys ir lavins žmonių skonį, padės suprasti pamatines erdvės formavimo taisykles ir principus, geriau suvokti ir susivokti, kokios pagalbos jiems iš profesionalų reikia, - teigė architektūrologė Jūratė Tutlytė. Tuo būdu portalo lankytojai galės ne tik kokybiškiau padėti patys sau, bet ir palengvins profesionalų darbą. Kita vertus, pažymi architektūros mokslų daktarė, išprusęs užsakovas yra ir lengvinanti, bet kartu ir sunkinanti aplinkybė profesionalui, savotiškai jį įpareigojanti pasitemti, nuolat rūpintis savo darbo kokybe. Toks abipusio bendravimo kokybės gerinimas - prielaida naujoms kūrybinėms idėjoms, originaliems sprendimams akumuliuotis ir gimti.

Projekto idėja kilo analizuojant ir sekant situaciją nekilnojamo turto bei profesionalių konsultacijų rinkose. Per pastaruosius metus nekilnojamojo turto rinkos augimas pasiekė rekordines aukštumas ir vis dar auga, todėl natūralu, kad profesionalių konsultacijų paslaugos tampa vis paklausesnės, o jų kaina nuolatos kyla. Tačiau rinkoje pasigendama profesionalių nemokamų, objektyvių ir nešališkų konsultacijų, kurių poreikis itin jaučiamas ne tik visuomenėje, bet ir pripažįstamas architektų ir dizainerių.

Netolimuose planuose bus aktyvuota galimybė susikurti ne tik gyvenamąją būsto erdvę, bet ir miegamo, darbo, virtuvės, vonios ir kitas patalpas. Planuojamas bendradarbiavimas su žymiais Lietuvos interjero dizaineriais, kurie pristatytų savo idėjas bei interjero vizijas šiame portale.

Projektą sukūrė ir administruoja 2005 metais įkurta įmonė UAB "Puslapis". Projektas sukurtas bendradarbiaujant įmonei UAB "Puslapis" ir profesionaliems architektams.

„altinis: www.puslapis.lt

Įrašykite savo komentarą:

Pasiliekame teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, pasirašytus kito asmens vardu, pažeidžiančius įstatymus, reklaminius, kurstančius nelegaliems veiksmams komentarus. Privalome specialiosioms Lietuvos tarnyboms pateikti duomenis apie įžeidžiančių, smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokią neapykantą skatinančių komentarų autorius. Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus.