Siunčiami duomenys...

 

AB "Klaipėdos kartonas" apyvarta 2006 metais augo dvigubai

  • Vakarai LT
  • 2007, sausio 11, 07:50

Investicijų bendrovės "Avestis" valdomos AB "Klaipėdos kartonas" apyvarta praėjusiais metais augo dvigubai daugiau nei planuota ir pasiekė 95 mln. litų apyvartą, tai 13,2 proc. daugiau nei 2005 metais, kai apyvarta siekė 84 mln. litų.

"Klaipėdos kartonas" 2006 metų pradžioje planavo maždaug 7,5 proc. augimą ir buvo numatęs per metus parduoti produkcijos už 90 mln. litų. Tačiau augimo planai buvo viršyti beveik dvigubai.

"Per metus pertvarkėme savo pardavimų struktūrą ir daugiau bei brangesnės produkcijos parduodame Vidurio ir Vakarų Europos rinkose, be to palanki situacija buvo ir pasaulinėje popieriaus rinkoje", - augimo priežastis vardina "Klaipėdos kartono" generalinis direktorius Arūnas Pasvenskas.

Pasak direktoriaus, įmonė eksportuoja net 72 proc. visos pagaminamos produkcijos. Didžiausios eksporto rinkos yra Lenkija, Ukraina, Latvija ir Čekija..

2006 metais "Klaipėdos kartonas" Ukrainoje įsigijo ir gofruoto kartono taros gamybos įmonę "Mena Pak", kurios praėjusių metų apyvarta buvo 11,4 mln. litų, o šiemet planuojami 12 mln. litų pardavimai.

"2007 metais "Klaipėdos kartono" prognozuojamas pardavimų augimas - 12,5 proc. iki 107 mln. litų, o kartu su "Mena Pak" įmonių grupės bendra apyvarta jau sieks apie 120 mln. litų", - teigia A. Pasvenskas.

Per praėjusius metus "Klaipėdos kartonas" didžiausią dėmesį skyrė gamybos diversifikavimui ir efektyvumo didinimui. Įmonė ne tik įžengė į gofruoto kartono taros gamybos rinką Ukrainoje, tačiau nuo šių metų vidurio pradės gaminti ir popierinį korio užpildą, daugiausiai naudojamą baldų pramonėje.

"Per metus laiko pasiekėme, kad "Klaipėdos kartonas", o tiksliau "Klaipėdos kartono" įmonių grupė, taptų plataus profilio kompanija, plėtojanti verslą tiek gaminių, tiek rinkos, tiek geografijos kryptimis", - sako Šarūnas Kliokys, bendrovių "Avestis" ir "Klaipėdos kartonas" valdybos pirmininkas.

Anot jo, investicijų bendrovė "Avestis", per kontroliuojamą bendrovę "Avesko" į "Klaipėdos kartoną" investavo 2005 metų pabaigoje ir šiandien jau valdo 95,6 proc. įmonės akcijų.

"Investuodami numatėme gerą įmonės perspektyvą, todėl ir artimiausiu metu planuojame naujas investicijas ir plėtrą", - sako Š.Kliokys.

"Klaipėdos kartonas" yra svarbus ne tik kaip daug produkcijos gaminanti ir eksportuojanti įmonė, tačiau ir kaip bendrovė atliekanti ekologinę funkciją – perdirbanti popierinę pakuotę.

Šiandien bendrovė perdirba apie 80 proc. visos Lietuvoje surenkamos popierinės pakuotės ir apie pusę surenkamos pakuotės Latvijoje ir Estijoje.

"Augant mūsų gamybai ir pardavimams galime perdirbti ir daugiau jau panaudoto popieriaus ir jo pakuotės", - sako "Klaipėdos kartono" vadovas A.Pasvenskas.

Planuojama, kad šiemet įmonė perdirbs apie 107 tūkst. tonų popieriaus žaliavos.

„altinis: www.kartonas.lt

Įrašykite savo komentarą:

Pasiliekame teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, pasirašytus kito asmens vardu, pažeidžiančius įstatymus, reklaminius, kurstančius nelegaliems veiksmams komentarus. Privalome specialiosioms Lietuvos tarnyboms pateikti duomenis apie įžeidžiančių, smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokią neapykantą skatinančių komentarų autorius. Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus.