Siunčiami duomenys...

 

"Constructus" pradeda statyti verslo ir gyvenamąjį kompleksą "Klaipėdos burė"

  • Vakarai LT
  • 2007, sausio 19, 07:37

Pranešimas spaudai

2007 m. sausio 18 d.

Viena didžiausių Baltijos šalyse statybų bendrovių "Constructus" uostamiestyje pradėjo statyti naują verslo ir gyvenamąjį kompleksą "Klaipėdos burė". Taikos prospekte - vienoje iš pagrindinių uostamiesčio gatvių - pradėtas statyti 22 aukštų, trijų dalių statinys, kurio bendras plotas sieks per 17,8 tūkst. kv. m. Projektą, kurio vertė siekia beveik 60 mln. litų, plėtoja bendrovė "Žaliasis tiltas".

"Constructus" generalinio direktoriaus ir valdybos pirmininko dr. Virgaudo Juocevičiaus teigimu,  nuo pat veiklos pradžios "Constructus" aktyviai dalyvauja plečiant perspektyvias verslo ir kokybiško būsto erdves didžiuosiuose Lietuvos miestuose. "Klaipėdos regionas "Constructus" ypač svarbus ir savas - čia turime daug darbo patirties, be to, šis regionas išsiskiria patrauklia verslo ir visuomenine aplinka, mums artimu požiūriu į miesto bei regiono plėtrą,- sakė V. Juocevičius.

"Klaipėda jau vejasi Vilnių pagal šiuolaikiškus verslo centrus ir patogius naujus būstus. Džiaugiamės, galėdami kartu su "Constructus" plėtoti perspektyvią teritoriją Taikos prospekte, kuris, kaip ir Konstitucijos prospektas Vilniuje, tampa naujuoju uostamiesčio centru", - sakė projekto plėtotojos, bendrovės "Žaliasis tiltas" direktorius Aurimas Mončakas. Anot jo, naujo, o ypač - kokybiško būsto paklausa Klaipėdoje yra didelė ir tebeauganti, tad būstų statyba uostamiestyje išlieka perspektyvi nekilnojamojo turto rinkos sritis.

Numatyta, kad "Klaipėdos burę" sudarys trys funkcinės dalys: 22 aukštų butų pastatas, du aukštus užimsianti SEB Vilniaus banko Klaipėdos apskrities centrinė būstinė ir trijų aukštų biurų pastatas. Pabaigti visą projektą ketinama 2008 m. rugsėjį, o banko ir biurų pastatas bus atidaryti kiek anksčiau, pasibaigus pirmajam projekto įgyvendinimo etapui.

"Klaipėdos burė" išsiskirs įdomiais architektūriniais sprendimais - šiek tiek "pasuktas" pastatas, tarsi vėjo pučiama burė, išplatės į marių pusę. Projekto architektai - žinoma uostamiesčio architektų bendrovė "A-405", kurios specialistai suprojektavo statinį atsižvelgdami į gerai pažįstamo miesto specifiką ir aplinką.

Numatyta, kad naujajame pastate butai užims 19 aukštų (butai prasidės nuo trečiojo aukšto). Daugumai būsimų "Klaipėdos burės" gyventojų atsivers panorama į marias, o viršutiniuose aukštuose - ir į jūrą. Naujakuriai galės rinktis 60 - 200 kv. m ploto būstus. Be to, butai turės terasas ar įstiklintas lodžijas. Kelių butų gyventojai galės mėgautis ir įspūdingo dydžio terasomis, kurių plotas sieks nuo 60 iki 170 kv.m.

Gyventojų patogumui bus įrengta požeminė dviejų lygių automobilių stovėjimo aikštelė, kurioje tilps 151 automobilis, kieme bus įrengtos trys vaikų žaidimo aikštelės, sutvarkyta šalia esančių pastatų aplinka, pasodinti medžiai, įrengti pėsčiųjų takai.

Kitos dvi komplekso dalys - dviejų aukštų 2,1 tūkst. kv. m ploto statinys, kuriame įsikurs SEB Vilniaus banko Klaipėdos apskrities centrinė būstinė, bei trijų aukštų 628 kv. m ploto biurų centras.  

Visoms komplekso "Klaipėdos burė" erdvėms ir aplinkai įrengti ketinama naudoti ypač kokybiškas medžiagas. Numatyta, kad aplinka bus klojama bazalto ir betoninėmis trinkelėmis, pastato fasadas dengiamas stiklu, akmens mase. Ypač daug dėmesio bus skiriama garso izoliacijos sprendimams pastato viduje - gyventojų bei dirbančiųjų biuruose ramybę užtikrins specialūs daugiasluoksniai langų stiklo paketai. Be to, plėtodamas projektą, investuotojas aplink "Klaipėdos burę" sutvarkys ir transporto infrastruktūrą - iki 3 juostų paplatins Taikos prospektą, pertvarkys jos sankryžą su Rūtų gatve, taip pat sutvarkys aplinkinių namų kiemus.

"Klaipėdos burė" - ne pirmasis "Constructus" statomas aukštuminis pastatas. 2005-aisiais bendrovė užbaigė 16 aukštų dangoraižio "Victoria" statybas Vilniuje esančiame "Verslo trikampyje". Kiek anksčiau bendrovė užbaigė sostinės Savivaldybės pastato statybą, įgyvendino "Neries namų" projektą Vilniaus Antakalnio mikrorajone.

Tarp kitų "Constructus" gyvenamųjų namų statybos projektų - šiuo metu įgyvendinamas "Žalių kalnų" gyvenvietės projektas ir "Mikalojaus žiedo" gyvenamųjų namų kompleksas Vilniaus Senamiestyje. Kiek anksčiau įgyvendinta  Romų gyvenvietės Klaipėdoje statyba ir pastato Vingrių gatvėje rekonstrukcija.

Klaipėdoje "Constructus" yra įgyvendinęs visų laikų savo didžiausią projektą - PET žaliavos gamybos kompleksą, o vėliau ir antrąją jos liniją. Šis stambiausias plyno lauko investicijų projektas konkurse "Lietuvos metų gaminys 2005" gavo aukso medalį statybų kategorijoje.

Uostamiestyje bendrovė 1995-1997 m. pastatė modernų "Philip Morris Lietuva" tabako gamyklą, vėliau išplėtė ir modernizavo gamyklos šildymo, vėdinimo ir oro kondicionavimo sistemas, o šiuo metu baigiamas įgyvendinti gamyklos išplėtimo projektas.

Apie UAB "Constructus":

UAB "Constructus" - buvusi UAB "Skanska statyba" - yra viena didžiausių statybos kompanijų Lietuvoje. Bendrovė atestuota pagal ISO 14001 aplinkosaugos ir ISO 9001 kokybės vadybos sistemas. Įmonėje dirba daugiau kaip 90 darbuotojų, daugiausia - projektų ir statybos vadovai, inžinieriai ir kiti statybos specialistai.

Apie UAB "Žaliasis tiltas":

Projektą "Klaipėdos burė" plėtoja UAB "Žaliasis tiltas", jau 10 metų vykdanti įvairius nekilnojamojo turto projektų rengimo ir jų įgyvendinimo projektus. Bendrovė taip pat valdo Vilniuje esančius viešbučius "Congress" ir "Ambassador".

„altinis: www.constructus.eu

Įrašykite savo komentarą:

Pasiliekame teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, pasirašytus kito asmens vardu, pažeidžiančius įstatymus, reklaminius, kurstančius nelegaliems veiksmams komentarus. Privalome specialiosioms Lietuvos tarnyboms pateikti duomenis apie įžeidžiančių, smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokią neapykantą skatinančių komentarų autorius. Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus.