Siunčiami duomenys...

 

Klaipėdiečių nuomonę apie giliavandenį uostą išaiškins apklausa

  • Vakarai LT
  • 2007, sausio 30, 13:15

Pranešimas spaudai

2007 m. sausio 30 d.

Klaipėdos miesto gyventojai galės pareikšti savo nuomonę apie giliavandenio uosto statybą. Vasario 5-15 dienomis Klaipėdoje vyks apklausa, kurią atliks UAB “TNS Gallup”. Klaipėdiečių bus teiraujamasi, pritaria jie ar ne giliavandenio uosto statybai Baltijos jūroje ties Melnrage.

Ar reikia Klaipėdai naujo uosto, 2004 metais bandė atsakyti Japonijos ekspertai (JICA), atlikę uosto plėtros studiją. Apie giliavandenio uosto statybą ne vienerius metus diskutuoja miesto politikai, Klaipėdos uosto kompanijų vadovai, aplinkosaugininkai, architektai. Japonų ekspertų siūlymu, giliavandenį uostą reikėtų statyti šiaurinėje pakrantėje, šalia Girulių ir Melnragės paplūdimių.

2006 gruodžio 14 dieną Klaipėdos miesto savivaldybės taryba nusprendė skelbti vietos gyventojų apklausą ir paklausti: „Ar pritariate giliavandenio uosto statybai Baltijos jūroje ties Melnrage?“. Apklausą užsakė Klaipėdos savivaldybės administracija.

“Šia tema, kol kas diskutuoja tik specialistai. Tačiau politikams svarbu žinoti ir miesto gyventojų nuomonę, į kurią bus atsižvelgta, priimant visam miestui svarbius sprendimus. Šiuo metu baigiamas rengti Klaipėdos miesto bendrasis planas. Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija bei Susisiekimo ministerija griežtai reikalauja pažymėti giliavandenį uostą šiame plane, o Klaipėdos politikai prieštarauja sakydami, kad prieš priimant sprendimus būtina atsakyti į visus klausimus. Bus ar nebus Melnragėje giliavandenis uostas turi spręsti ir gyventojai”,- teigė Klaipėdos miesto meras Rimantas Taraškevičius.

Apklausą organizuojanti kompanija “TNS Gallup” buvo atrinkta viešųjų pirkimų konkurso būdu. Iki vasario 15 dienos ji apklaus Klaipėdos gyventojus nuo 18 metų jų būstuose. Gyventojų nuomonės tyrimas kainuos apie 14 tūkst. litų. Apklausai finansuoti bus panaudotos savivaldybės administracijos lėšos.

Ryšių su visuomene skyriaus

Viešųjų ryšių poskyrio vedėjas

Andrius Juškevičius

„altinis: www.klaipeda.lt

Įrašykite savo komentarą:

Pasiliekame teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, pasirašytus kito asmens vardu, pažeidžiančius įstatymus, reklaminius, kurstančius nelegaliems veiksmams komentarus. Privalome specialiosioms Lietuvos tarnyboms pateikti duomenis apie įžeidžiančių, smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokią neapykantą skatinančių komentarų autorius. Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus.