Siunčiami duomenys...

 

Verslo plano turnyras: ar dar yra gerų verslo idėjų Lietuvoje?

  • Vakarai LT
  • 2007, vasario 05, 09:37

Stokojantiems ryžto pradėti verslą – nemokami ekspertų patarimai

2007 m. sausio 29 d., Vilnius. Verslo plano turnyras (VPT), Europos komisijos pripažintas vienu iš dviejų geriausių verslumą skatinančių iniciatyvų Lietuvoje, trečią kartą skelbia verslo idėjų paiešką. Turnyras suteikia galimybę verslo idėją brandinantiems asmenims, nemokamai padedant profesionalams, parengti efektyvų verslo planą.

Dėl 70 tūkst. litų vertės prizinio fondo besivaržantys VPT dalyviai verslo planą rengs etapais, nemokamai dalyvaudami praktiniuose mokymuose, verslo klubuose bei gaudami individualias konsultacijas. VPT trečius metus iš eilės rengia VšĮ Šiaurės miestelio technologijų parkas, šiemet partneriu pasikvietęs SEB Vilniaus banką, kurio ekspertai dalyvaus "verslo klubuose" – diskusijose su turnyro dalyviais. Verslo planų efektyvumą ir įgyvendinimo galimybes vertins sėkmingai Lietuvoje veikiančių įmonių vadovai, turintys ilgametę patirtį versle, banko darbuotojai, verslo konsultantai, universitetų dėstytojai, verslo paramos organizacijų atstovai, technologijų ekspertai bei kiti kompetentingi asmenys.

Šiemetinė turnyro naujiena – išsiplėtusi jo geografija. Pirmą kartą VPT vyks ne tik Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose, bet ir Panevėžyje bei Alytuje. "Siekiame išplėsti dalyvių ratą, kadangi gerų idėjų tikrai yra, o žinių ir drąsos trūksta visose amžiaus grupėse bei regionuose", – teigia Šiaurės miestelio technologijų parko direktorius Gediminas Pauliukevičius.

Pasak SEB Vilniaus banko Verslo plėtros departamento direktorės Deimantės Bareikienės, parengti kokybišką verslo planą asmeniui arba žmonių grupei nėra labai paprasta, nes tai reikalauja daug finansinių, verslo rizikos valdymo ir kitų žinių, įvairių sričių išmanymo. "Vis dėlto svarbiausia – gera verslo idėja, kurią galima būtų nukreipti teisinga linkme. Verslumo įgūdžių galima įgyti tam skiriant laiko ir pastangų," – sako D. Bareikienė. Pasak jos, bankas ne tik tapo finansiniu projekto partneriu, bet ir prisidės patarimais, vertindamas rengiamus verslo planus, banko grupės ekspertai mokymų metu pasidalins savo patirtimi ir žiniomis, kurios pravers dalyviams realioje verslo veikloje.

Kita šių metų naujovė – SEB Vilniaus banko grupės įmonė "SEB Enskilda" įsteigė naują prizą – verslo vizitą į JAV, kurio metu savo verslo planą bus galima pristatyti užsienio investuotojams. Po kiekvieno turnyro etapo geriausieji bus skatinami piniginiais prizais, o trys geriausių verslo planų ir inovatyviausio verslo plano, kuriam UAB "Invega" įsteigė 15 000 Lt piniginį prizą, autoriai paaiškės rugpjūčio 30 dieną.

Organizatoriai pabrėžia, kad dalyvauti ir registruotis bet kuriame etape gali visi, brandinantys verslo idėjas, arba tie, kurie jau turi verslą, tačiau dar neturi išsamaus verslo plano. 2006 m. VPT pirmąją vietą iškovojusi Augusto Alešiūno, Justo Šeškevičiaus, Aleksandro Čirgelio ir Sigitos Banevičiūtės komanda "Grožis.net" dalyvavo jau turėdama veikiantį grožio paslaugų portalą, tačiau dar nepasiruošusi veiklos strategijos. Nuskynusi laurus VPT ji sėkmingai ir kryptingai vysto savo veiklą.

Registracija į VPT – www.versloturnyras.lt

„altinis: www.smtp.lt

Įrašykite savo komentarą:

Pasiliekame teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, pasirašytus kito asmens vardu, pažeidžiančius įstatymus, reklaminius, kurstančius nelegaliems veiksmams komentarus. Privalome specialiosioms Lietuvos tarnyboms pateikti duomenis apie įžeidžiančių, smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokią neapykantą skatinančių komentarų autorius. Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus.