Siunčiami duomenys...

 

Žvejų laivas užplaukė ant seklumos

  • Vakarai LT
  • 2007, vasario 06, 17:50

Pranešimas spaudai

2007 m. vasaris 6 d.

2007 m. vasario 6 d. apie 5 valandą ryto Lietuvos žvejybinis laivas LBB 1026 (kurio ilgis 25,5 m, plotis 7 m) informavo VĮ Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos dispečerinę, kad užplaukė ant seklumos už uosto apie 4,5 jūrmyles nuo pietinio molo į pietus ir apie 200 metrų nuo kranto.

 Gavusi minėtą pranešimą, Uosto direkcijos dispečerinė nedelsdama kateriu „Žaibas” į incidento vietą išsiuntė Naftos surinkimo ir povandeninių darbų skyriaus viršininką Aleksandrą Nikitin, kuris įvertino situaciją ir susisiekė su laive esančiu kapitonu dėl galimo įgulos iškėlimo. Kadangi incidento metu niekas nenukentėjo, žala gamtai nepadaryta (išsiliejusio kuro nepastebėta), įgula nepageidavo palikti laivo, VĮ Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija nurodė laivo savininkui Vytautui Malinauskui nedelsiant vykdyti laivo vilkimo nuo seklumos operaciją.

 Laivo savininkas V. Malinauskas susitarė su UAB „Narų servisas“ dėl laivo nuvilkimo nuo seklumos. Laivo vilkimo operacija turėtų būti pradėta nedelsiant.

 Įvykio vietoje esantis Uosto direkcijos atstovas A. Nikitin su gelbėtojais ir narų įranga budės tol, kol laivas bus nuvilktas nuo seklumos. 

 VĮ Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija

„altinis: www.portofklaipeda.lt

Įrašykite savo komentarą:

Pasiliekame teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, pasirašytus kito asmens vardu, pažeidžiančius įstatymus, reklaminius, kurstančius nelegaliems veiksmams komentarus. Privalome specialiosioms Lietuvos tarnyboms pateikti duomenis apie įžeidžiančių, smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokią neapykantą skatinančių komentarų autorius. Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus.