Siunčiami duomenys...

 

Po reabilitacinio gydymo „flyLAL“ išskraidino vaikus namo

  • Vakarai LT
  • 2007, vasario 07, 10:50

Pranešimas žiniasklaidai

2007 vasario 7 d.

Kiek daugiau nei mėnesį Lietuvoje gydyti vaikai iš Libano,  nukentėję per vasarą kilusį karinį konfliktą su Izraeliu, šiandien išskraidinti namo. Bilietus į Lietuvą reabilitaciniam gydymui ir atgal vaikams padovanojo nacionalinė aviakompanija „flyLAL – Lithuanian Airlines“ („flyLAL“).

Sausio pradžioje iš Stambulo į Vilnių „flyLAL“ atskraidino 9 metų mergaitę Nour El Hoda Samra ir 16 metų jaunuolį Mohamad Bahmad bei juos lydinčius artimuosius.

„Aš įsitikinęs, kad vaikai iš Lietuvos parsiveža pačius gražiausius prisiminimus. Besigydydami ligoninėse jie susirado daug naujų draugų, su kuriais išvažiuodami pasikeitė adresais ir jau planavo susitikimus“, – sako aviakompanijos vadovas Arūnas Griškėnas.

Pasak Lietuvos libaniečių bendruomenės Prezidento Adib Mamdouh Eid, vaikai sparčiai sveiksta ir jaučiasi gerai. Po Libane jauniesiems pacientams suteiktos pirmosios medicininės pagalbos, Lietuvoje jie buvo gydomi Vilniaus universiteto Vaikų ligoninėje. Vilniuje libaniečiams buvo gydomi kūno nudegimai, daugybiniai veido ir kūno sužalojimai.

Jaunuoliui atlikta dešinės ausies būgnelio operacija, chirurgiškai pašalinta skeveldra iš piršto, pakoreguotas regėjimas. Mergaitei gydyti randai taip pat rastas dešinės kojos nervinis pakenkimas. „Nervinės sistemos atstatymas trunka gana ilgai, todėl greičiausiai gydymo ir priežiūros jai prireiks ir namuose, tačiau šiandien abu jaunuoliai jaučiasi išties neblogai“, - sako bendruomenės Prezidentas Adib Mamdouh Eid.

Reabilitacinio gydymo metu vaikus apžiūrėjo ir konsultavo įvairių sričių specialistai – traumatologas, neurologas, plastikos chirurgas, reabilitologas ir kiti. Devynmetę, per karą netekusią mamos, į Vilnių atlydėjo vyresnioji jos sesuo. Jaunuolį iš sunkiai besiverčiančios šeimos kelionės metu lydi Lietuvos libaniečių bendruomenės narys.

Rugsėjo pabaigoje libaniečių bendruomenės iniciatyva Lietuvoje buvo surengtas labdaros koncertas, kurio metu už bilietus į renginį surinkti pinigai buvo skirti per karą Libane nukentėjusiems vaikams.

Humanitarinę pagalbą krizės ištiktam Libanui pasiūlė Prancūzija, Italija, Artimųjų Rytų ir kitos šalys. Pagalbą karo nuniokotam Libanui skyrė ir Lietuvos Vyriausybė.

Apie „flyLAL – Lithuanian Airlines“

Šiuo metu 100 proc. Lietuvos nacionalinio vežėjo AB „flyLAL – Lithuanian Airlines“ akcijų valdo bendrovė „flyLAL Group“. Pagrindinė „flyLAL – Lithuanian Airlines“ veikla – keleivių skraidinimas, krovinių ir pašto siuntų gabenimas reguliariaisiais ir užsakomaisiais reisais.

Bendrovė tiesiogiai iš Vilniaus ir Palangos reguliariaisiais reisais skraidina keleivius į 19 pagrindinių Europos miestų. Kartu su bendrojo kodo partneriais „flyLAL – Lithuanian Airlines“ keleiviams suteikia galimybę iš Vilniaus nuvykti į daugiau kaip 650 pasaulio miestų. Nuo 2006 vasario 1 d. tinklapyje www.flylal.com/lt startavo internetinės bilietų prekybos sistema.

Apie Lietuvos libaniečių bendruomenę

Lietuvos libaniečių bendruomenė – tai pelno nesiekianti, nepolitinė, nereliginė organizacija. Vienas pagrindinių šios organizacijos tikslų yra suvienyti bei apjungti visus Libano piliečius po vienu stogu, atrasti bendrus priklausomybės šiai bendruomenei tikslus. Bendruomenė savo veikla siekia sukurti palankią, supratingą, draugišką bei vieningą atmosferą tarp Libano piliečių, gyvenančių Lietuvoje, kartu siekia paspartinti bei paremti kultūrinį vystymąsi tarp dviejų šalių bei reprezentuoti Libano šalį Lietuvoje.

„altinis: www.flylal.lt

Įrašykite savo komentarą:

Pasiliekame teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, pasirašytus kito asmens vardu, pažeidžiančius įstatymus, reklaminius, kurstančius nelegaliems veiksmams komentarus. Privalome specialiosioms Lietuvos tarnyboms pateikti duomenis apie įžeidžiančių, smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokią neapykantą skatinančių komentarų autorius. Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus.