Siunčiami duomenys...

 

Lietuvos valstiečių liaudininkų sąjunga siūlo patiems klaipėdiečiams išsirinkti merą

  • Vakarai LT
  • 2007, kovo 05, 10:05

Pranešimas spaudai

2007 kovo 5 d.

Kol mandatus Klaipėdos miesto taryboje iškovojusios politinės partijos ginčijasi, demonstruoja savo ambicijas dėl būsimosios uostamiesčio valdžios, Lietuvos valstiečių liaudininkų sąjunga (LVLS) siūlo racionalų būdą – leisti patiems žmonėms nuspręsti, kas turėtų vadovauti miestui.

Partija siūlo pasinaudoti civilizuotose Vakarų valstybėse priimtina ir įdiegta vadinamąja tiesioginio dalyvavimo valdyme sistemą.

“Ketiname parodyti žmonėms, kaip veikia tiesioginės demokratijos valdymo mechanizmas tam, kad gyventojai pamatytų, kaip sutampa arba ne miesto politikų priimami sprendimai ir miestelėnų nuomonė. Valdžia riejasi, tačiau miesto žmonės patys žino, kas jiems geriausia. Mūsų partijos iniciatyva atskleistų, ko išties nori žmonės”, - teigė Klaipėdos LVLS skyriaus vadovė Raisa Minčinauskienė

Pagrindai tiesioginės demokratijos veikimui jau padėti – yra sukurta speciali balsavimo sistema LVLS Klaipėdos skyriaus tinklalapyje www.klaipedalvls.lt. Naudojant specialią sistemą, klaipėdiečiai anonimiškai galės pareikšti nuomonę, apie visus kandidatus.

“Tiesioginio dalyvavimo valdžioje principas – valdžios kontrolė. Mes siūlome pademonstruoti šio mechanizmo veikimą bei efektyvumą. Mūsų partija pasisako už aukštųjų technologijų taikymą bei pritaikymą žmonių gyvenimo kokybės gerinimui. Jei Estija sugebėjo nacionalinį parlamentą išrinkti naudojantis internetu, kodėl Klaipėdiečiai negali pasinaudoti XXI amžiaus technologijomis ir būti pirmaisiais Lietuvoje išrinkusiais internetu merą? Mūsų partija Klaipėdoje kvies pasirašyti susitarimą, kuriuo būtų įdiegta sistema leisianti miestiečiams tiesiogiai dalyvauti renkant Merą ir į jų nuomonę būtų atsižvelgta, nepaisant to,  kad tiesioginiai mero rinkimai vis dar nėra įteisinti. Merą galėtų rinkti ne tik Tarybos nariai, susaistyti ambicijų ir politinių išskaičiavimų, bet ir patys miestiečiai ”, - teigė. Valstiečių liaudininkų frakcijos Seime seniūnė Aldona Staponkienė.

Daugiau informacijos:

Andrius Sutnikas

UAB „VRA“ direktorius

„altinis: www.klaipedalvls.lt

Įrašykite savo komentarą:

Pasiliekame teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, pasirašytus kito asmens vardu, pažeidžiančius įstatymus, reklaminius, kurstančius nelegaliems veiksmams komentarus. Privalome specialiosioms Lietuvos tarnyboms pateikti duomenis apie įžeidžiančių, smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokią neapykantą skatinančių komentarų autorius. Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus.