Siunčiami duomenys...

 

Klaipėdoje naujas keltas

  • Vakarai LT
  • 2006, spalio 18, 08:22

Vakar popietę uostamiestyje, prie bendrovės „Smiltynės perkėla“ krantinės prišvartuotas iš Bulgarijos Bourgo uosto atplukdytas naujasis keleivinis keltas „Nida“.

800 keleivinių vietų turintis laivas pritaikytas žmonių gabenimui, tačiau išskirtiniais atvejais juo į Smiltynę bus keliamas ir specialus transportas, pvz, greitosios medicininės pagalbos tarnybos automobilis.

Kursuoti maršrutu Klaipėda -Smiltynė „Nida“ pradės gruodžio mėnesį. Iki to laiko keltas bus užregistruotas jūrų registre, suteikus registro klasę. Mėnesio pabaigoje kelte jo savininkė, bendrovė „Smiltynės perkėla“ ketina iškelti valstybinę vėliavą.

Per kelis mėnesius keltas bus visiškai sukomplektuotas, tai atliks į Klaipėdą turintys atvykti laivo gamintojai, apmokyta kelto įgula.

„Nida“- trečias modernus bendrovės SP keltas, įsigytas per paskutinius trejus metus. Keltai „Baltija“ ir „Neringa“ vykdo automobilių pervežimą per Kuršių marias. „Nida“ maksimaliai pritaikyta aptarnauti keleivius. Kelte yra trys deniai, apatiniame bus įrengta salė su kondicionavimo sistema. Joje yra 200  stovimų ir 100 sėdimų vietų. Viršutiniame denyje skirta vieta įrengti dengtam 250 vietų salonui, viduriniame denyje  įrengta atvira 250 vietų erdvė.

Keltas bendrovei atsiėjo 12 mln. Litų. Jo finansavimas bus skirtas iš Valstybės investicinio fondo. Kol pinigai bus skirti, SP keltą įsigijo lizingo būdu ir šiuo metu moka bankui palūkanas.

Su vyriausybės pagalba SP per kelis metus sugebėjo maksimaliai atnaujinti savo laivyną. 2004 m. Bendrovė  už 9 mln. Lt įsigijo „Neringą“, o po metų - „Baltiją“, kainavusią 11,6 mln lt. Šiuo metu bendrovė turi 7 keltus, tačiau senasis keleivinis keltas „Nida“, tarnavęs 35-erius metus,  netrukus bus supjaustytas dalimis. Visi trys naujieji keltai pritaikyti vežti keleivius ir automobilius esant ekstremalioms oro sąlygoms- per ledonešį ir audrą.

 

52 m ilgio greitaeigėje „Nidoje“ įrengtos keturios nuleidžiamos ir pakeliamos aparelės, kuriomis keleiviai vienu metu galės įlipti ir išlipti iš laivo.“Nida“ keleivius plukdys iš senosios perkėlos, keturi keltai gabens automobilius, 27-erių metų senumo „Kintai“ liks rezerve. .

Nuo gruodžio SP keleiviams pateiks naują malonią staigmeną. Anksčiau ne sezono metu nuo spalio iki balandžio Naujojoje perkėloje automobilius veždavo vienas keltas, kurio reisas trukdavo 40 minučių. Netrukus reisu Klaipėda – Smiltynė ir atgal kursuos du keltai. Taip tikimasi pagerinti keleivių aptarnavimo kokybę ir  taupyti jų laiką. Lyginant su praėjusiais metais, perkėlos krūvis padidės 400  papildomų reisų. „Mūsų tikslas dirbti kokybiškai, kad svečiai ir Smiltynės bei Kuršių nerijos gyventojai nepatirtų didesnių nepatogumų,“ - teigė SP direktorius Algirdas Žukauskas.

„altinis: www.keltas.lt

Įrašykite savo komentarą:

Pasiliekame teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, pasirašytus kito asmens vardu, pažeidžiančius įstatymus, reklaminius, kurstančius nelegaliems veiksmams komentarus. Privalome specialiosioms Lietuvos tarnyboms pateikti duomenis apie įžeidžiančių, smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokią neapykantą skatinančių komentarų autorius. Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus.