Siunčiami duomenys...

 

Šiemet „flyLAL – Lithuanian Airlines“ pervežė beveik 20 proc. daugiau keleivių

  • Vakarai LT
  • 2007, kovo 16, 07:55

Pranešimas žiniasklaidai

2007 kovo 15 d.

Nacionalinė aviakompanija „flyLAL – Lithuanian Airlines“ sausio ir vasario mėnesiais pervežė atitinkamai 35,3 tūkst. ir 33,1 tūkst. keleivių. Šiemet jų pervežta beveik 20 proc. daugiau nei pernai per atitinkamą laikotarpį. Orlaivių užimtumas per metus išaugo dar 5 proc. iki 62,3 proc.

Oficialiais Lietuvos oro uostų pateiktais duomenimis, aviakompanijos pervežtų keleivių skaičius per pirmuosius du šių metų mėnesius, lyginant su pernai tuo pačiu laikotarpiu, išaugo atitinkamai 15 proc. ir 18,7 proc.

„Šiuo laikotarpiu pasiekėme išties puikų rezultatą, žinant, jog šiai rinkai prognozuojamas nuoseklus ilgalaikis keleivių skaičiaus augimas paprastai būna 7-8 proc. per metus“, - sako „flyLAL – Lithuanian Airlines“ generalinis direktorius Saulius Stasiūnas.

Iš Vilniaus ir Palangos keleivius skraidinančios aviakompanijos orlaivių užimtumo koeficientas sausį buvo 62,2 proc., vasarį – 62,3 proc., per metus šis rodiklis išaugo 5 proc. Reguliariuosius ir užsakomuosius reisus vykdanti aviakompanija sausio mėnesį iš viso įvykdė 391, vasarį – 351 reisus, t.y. atitinkamai 19 proc. ir 9 proc. daugiau nei pernai.

Nuo kovo 25 d. naująjį skrydžių sezoną pradedanti aviakompanija „flyLAL – Lithuanian Airlines“ šiemet keleivių skaičių tikisi padidinti iki 600 tūkst. Balandžio – spalio mėnesiais iš viso aviakompanija planuoja įvykdyti 2909 reguliariuosius ir užsakomuosius skrydžius. Per visus 2006 m. aviakompanija iš viso skraidino 461,1 tūkstančių keleivių.

Apie „flyLAL – Lithuanian Airlines“

Šiuo metu 100 proc. Lietuvos nacionalinio vežėjo AB „flyLAL – Lithuanian Airlines“ akcijų valdo bendrovė „flyLAL Group“. Pagrindinė „flyLAL – Lithuanian Airlines“ veikla – keleivių skraidinimas, krovinių ir pašto siuntų gabenimas reguliariaisiais ir užsakomaisiais reisais.

Bendrovė tiesiogiai iš Vilniaus ir Palangos reguliariaisiais reisais skraidina keleivius į 19 pagrindinių Europos miestų. Kartu su bendrojo kodo partneriais „flyLAL – Lithuanian Airlines“ keleiviams suteikia galimybę iš Vilniaus nuvykti į daugiau kaip 500 pasaulio miestų. Nuo 2006 vasario 1 d. tinklapyje www.flylal.com/lt startavo internetinės bilietų prekybos sistema.

Eglė Gabrytė

RSVA „Baltic Media Partners“

projektų vadovė

„altinis: www.flylal.com

Įrašykite savo komentarą:

Pasiliekame teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, pasirašytus kito asmens vardu, pažeidžiančius įstatymus, reklaminius, kurstančius nelegaliems veiksmams komentarus. Privalome specialiosioms Lietuvos tarnyboms pateikti duomenis apie įžeidžiančių, smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokią neapykantą skatinančių komentarų autorius. Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus.