Siunčiami duomenys...

 

Vėjo elektrinių parkas Kretingoje jau laukia vėjo

  • Vakarai LT
  • 2007, kovo 20, 11:06

Pranešimas žiniasklaidai

2007.03.19

Kretingos rajone, Benaičių ir Žynelių kaimuose, įrengtas vėjo elektrinių parkas netrukus pradės savo darbą. Kovo 16 d. Valstybinė energetikos inspekcija pripažino, kad objektas tinkamas naudoti. Darbai vėjo elektrinių parke "A.Žilinskio ir ko UAB" buvo pirmieji žingsniai į vėjo energijos šaltinių statybos rinką.

Vėjo elektrinių parko statyba, kurioje dalyvavo keli užsakovai, buvo integruotas sprendimas "Iki rakto". Tai apėmė projekto ruošimą, įrangos bei medžiagų tiekimą, bendruosius statybos darbus, elektros pastotės montavimo, derinimo darbus bei atitinkamo personalo paruošimą.

Pirmiausia buvo sudaryta 4,7 mln. Lt darbų sutartis su "Achemos" Hidrostotys UAB dėl vėjo elektrinių parko elektrinės dalies įrangos bei medžiagų tiekimo ir statybos-montavimo darbų. "A.Žilinskio ir ko UAB" atliko vėjo elektrinių parko elektros skirstyklos, transformatoriaus, relinės apsaugos, statybinės dalies bei kabelinių linijų klojimo ir prijungimo prie vėjo elektrinių darbus.

Jau įpusėjus šio projekto darbams, "A.Žilinskio ir ko UAB" pasirašė 5,2 mln. Lt vertės sutartį su AB "Lietuvos energija" dėl 110/20 kV įtampos Benaičių vėjo elektrinės transformatorinės pastotės bei 110 kV įtampos linijos statybos darbų.

Vykdant ES direktyvą "gerinti elektros gamybą iš atsinaujinančių šaltinių vidaus elektros rinkoje" planuojama, kad 2010 metais atsinaujinančios elektros energijos gamybos dalis bendrame energetiniame balanse sudarytų 7 % (šiuo metu ji sudaro 3,5 %). Daugiausia tai elektros energija, gaminama hidroelektrinėse, kurių didelę įrengimo patirtį jau turi "A.Žilinskio ir ko UAB".

"Darbai vėjo jėgainėse, t.y. elektros gamyba iš atsinaujinančių šaltinių, yra perspektyvi sritis, todėl "A.Žilinskio ir ko UAB" ir toliau planuoja dirbti šioje srityje", - teigė "A.Žilinskio ir ko UAB" verslo vystymo direktorius Žilvinas Žilinskis.

Apie įmonę

"A.Žilinskio ir ko UAB" Lietuvos energetikos rinkoje veikia jau beveik du dešimtmečius. Vienas iš pagrindinių kompanijos konkurencingumo bruožų – teikiamų paslaugų kompleksiškumas, gebėjimas teikti integruotus sprendimus. "Iki rakto" sprendimai apima projektavimo darbus, komplektavimą bei tiekimą visų reikalingų elektros energetikos įrengimų bei medžiagų, montavimo ir bendrosios statybos darbus, atitinkamo personalo parengimą bei elektros ūkio eksploataciją.

„altinis: www.elektra.lt

Įrašykite savo komentarą:

Pasiliekame teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, pasirašytus kito asmens vardu, pažeidžiančius įstatymus, reklaminius, kurstančius nelegaliems veiksmams komentarus. Privalome specialiosioms Lietuvos tarnyboms pateikti duomenis apie įžeidžiančių, smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokią neapykantą skatinančių komentarų autorius. Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus.