Siunčiami duomenys...

 

Prognozuojama, kad 2007 m. investicijos Baltijos regione viršys 500 mln. EUR

  • Vakarai LT
  • 2007, kovo 20, 17:59

Vilnius, kovo mėn. 19 d. MIPIM – didžiausia nekilnojamojo turto paroda, vykusi kovo mėn. 13-16 dienomis Kanuose (Prancūzija) Palais des Festivals rūmuose šiemet surinko rekordinį 25 000 dalyvių skaičių. "Colliers International" atstovybės Baltijos šalyse atstovai parodoje pristatė Baltijos regiono investicinius projektus.

Pasak Mihails Morozovs, "Colliers International" vykdančiojo partnerio Baltijos šalyse vis daugiau institucinių investuotojų domisi investavimo galimybėmis Baltijos regione. Didžiausią susidomėjimą rodo konservatyvūs Vokietijos fondai, kurie dar visai neseniai delsė investuoti, pasigesdami rinkos brandumo, saugios investicinės aplinkos ir kokybiškų projektų.

Kita vertus, Baltijos regione vis dar trūksta investuotojams siūlomų kokybiškų produktų, o jeigu jie pasirodo rinkoje investiciniai fondai greitai juos nuperka. Šiandien investuotojai, nerasdami tinkamo turto, ieško ir kitų investavimo modelių. Prognozuojama, kad per ateinančius metus populiarės išankstiniai sandoriai (projektai, kurie yra parduodami statybų eigoje ar net nepradėjus statybų) ir investiciniai sandoriai su grįžtamąja nuoma (kai turto savininkas parduoda turtą investuotojui ir lieka patalpų nuomininku).

Daugelis tarptautinių vystymo ir holdingo kompanijų iš Rytų ir Vidurio Europos, Vokietijos, Ispanijos, Švedijos, Italijos įtraukė Baltijos regioną į savo regioninės plėtros planus ir dabar aktyviai ieško žemės sklypų, arba galimybių susijungti su vietinėmis kompanijomis, kurios palengvintų įėjimą į rinką.

Labiausiai investuotojus domina daugiafunkcinės paskirties projektai, kurie leidžia diversifikuoti riziką arba individualūs komercinės paskirties objektai Baltijos šalių sostinėse -kokybiški biurai, prekybos centrai su gera koncepcija, ES kokybės reikalavimus atitinkantys sandėliai, logistikos centrai.

"Prognozuojame, kad 2007 m. investicijos į komercinį nekilnojamąjį turtą Baltijos regione viršys 500 mln. EUR, o pirmo ketvirčio rezultatai šią prognozę tik patvirtina." – teigia Mihails Morozovs.

Kapitalizacijos norma prekybos ir biuro patalpų segmentuose sumažės iki 6-6,5%, bet vidurkis visuose sektoriuose bus apie 7%.

Jūratė Kavaliauskaitė

Marketingo ir ryšių su visuomene departamento direktorė

„altinis: www.colliers.lt

Įrašykite savo komentarą:

Pasiliekame teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, pasirašytus kito asmens vardu, pažeidžiančius įstatymus, reklaminius, kurstančius nelegaliems veiksmams komentarus. Privalome specialiosioms Lietuvos tarnyboms pateikti duomenis apie įžeidžiančių, smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokią neapykantą skatinančių komentarų autorius. Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus.