Siunčiami duomenys...

 

Seatrade cruise shipping convention 2007 - atveriamos naujos galimybės Klaipėdai

  • Vakarai LT
  • 2007, kovo 21, 12:54

Pranešimas žiniasklaidai

2007.03.21

Jau ketvirtą kartą Lietuvos nacionalinė delegacija iš Klaipėdos lankėsi pagrindinėje pasaulio kruizų industrijos konferencijoje Seatrade Cruise Shipping Convention 2007 (Seatrade) Majamyje (JAV), kurioje Lietuvą pristatė savo nacionaliniame stende (18 m2) strateginėje Cruise Europe gatvėje. Be Lietuvos, 30 000m2 ploto ekspozicijoje buvo pristatyta dar 960 šalių ir kompanijų.

Konferencijos atidarymo metu Seatrade direktorius Christopher Hayman pabrėžė, kad kruizų sektorius 2006 metais bendrai pasaulyje išaugo 9 proc., tuo tarpu Baltijos jūros regione - net 30 proc. Iki 2010 metų bus pastatyti ir nuleisti į vandenį net 33 nauji kruiziniai laivai. Šie faktai, anot Seatrade direktoriaus, rodo kruizų verslo dinamiškumą ir didelį naujų uostų–kruizų, ypač mažesniųjų ir iki šiol nepažintų, poreikį. Baltijos jūroje pastebima dar viena nauja tendencija – kalėdiniai kruizai. Abi paminėtos tendencijos Klaipėdos uostui suteikia naujas galimybes ir pozityvias ateities perspektyvas, taip pat įpareigoja vis aktyvinti Klaipėdos uosto ir miesto rinkodarą, kad būtent Klaipėda, o ne kaimyniniai uostai išnaudotų naujai atvertas plėtros galimybes.

Renginio metu Lietuvos delegacija dirbo 4 dienas trukusioje konferencijoje, 3 dienas veikusioje parodoje, taip pat projekto Baltic Cruise Project (BCP), vykdančio bendrą 10 uostų Baltijos jūros regione, rinkodarą, darbo grupėje ir šio projekto pristatyme kruizinių linijų atstovams, asociacijos Cruise Europe, vienijančios 98 Europos uostus, eiliniame posėdyje, o taip pat šios asociacijos Baltijos regiono darbo grupės susitikime, bei individualiuose susitikimuose su kruizinių linijų, turistinių kompanijų atstovais, kruizų asociacijomis ir analitikais, kitų kruizinių uostų vadovais ir kt.

Klaipėdos uosto delegacija buvo pakviesta ir lankėsi Lietuvos nepriklausomybės atgavimo dienos Kovo 11-osios minėjime, kurį organizavo JAV Floridos valstijos Lietuvių bendruomenė, vadovaujama pirmininko Kęstučio Miklo, su kuriuo aptartos Lietuvos ir jos kruizinių galimybių populiarinimo JAV perspektyvos. Minėjime dalyvavo LR generalinis konsulas Niujorke Mindaugas Butkus. Jam pristatytos Klaipėdos ambicijos per metus pritraukti per 100 kruizinių laivų įplaukimų, pasidalinta informacija apie uosto ir miesto rinkodaros priemones, inovacijas ir siekius.

Parodos Seatrade 2007 metu Lietuvos nacionalinis stendas buvo įrengtas jūrine ir tautine tematika, jame lankytojams pristatytos Klaipėdos naujovės 2007 ir vėlesniems metams, uostamiesčio tradiciniai ir naujieji turistiniai produktai (t.y. ekskursijos ir infrastruktūra), taip pat inovacijos 2008 metų kruiziniam sezonui. Delegacijos kompanijos pateikė naujų specialiai parodai paruoštų leidinių, suvenyrų, lietuviškų nacionalinių vaišių.

„altinis: www.portofklaipeda.lt

Įrašykite savo komentarą:

Pasiliekame teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, pasirašytus kito asmens vardu, pažeidžiančius įstatymus, reklaminius, kurstančius nelegaliems veiksmams komentarus. Privalome specialiosioms Lietuvos tarnyboms pateikti duomenis apie įžeidžiančių, smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokią neapykantą skatinančių komentarų autorius. Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus.