Siunčiami duomenys...

 

„Fors Fortis“- Klaipėdos jaunuoliai bus mokomi verslo abėcėlės

  • Vakarai LT
  • 2007, kovo 30, 11:06

Pranešimas žiniasklaidai

2007 m. kovas 30 d., Klaipėda

Klaipėdos miesto vyresniųjų klasių mokiniai ir aukštųjų mokyklų studentai dalyvaus verslumo skatinimo programoje „Fors Fortis“. Šios programos iniciatoriai - klaipėdietė Seimo narė Aldona Staponkiene ir Klaipėdos mokslų ir technologijų parkas.

Kartu su kitais jaunimo verslumo skatinimo programos dalyviais - mokymų bendrove „Manager.LT Academy“, ryšių su visuomene kompanija „VRA“ ir kitais partneriais, - jaunimui bus aiškinami verslo procesai, mokoma, kaip kurti ir valdyti bendroves ar individualias įmones, vertinami jų sugebėjimai dirbti virtualiose įmonėse. Programos trukmė 2007.04.02 -2007.05.30

Pasak Aldonos Staponkienės, verslumo stygius visuomenėje - viena pagrindinių smulkaus ir vidutinio verslo plėtros problemų, individų nesugebėjimą ar nenorą imtis privataus verslo dažniausiai įtakoja žinių, supratimo apie privatų verslą trūkumas. Verslumo trūkumo problema jaučiama visoje Europos Sąjungoje ir įvardijama kaip viena svarbiausių ES ekonomikos atsilikimo nuo JAV priežasčių.  

Verslumo skatinimo programa „Fors Fortis“ orientuota į jaunimo verslumą, siekiant mokyti ir skatinti jaunosios kartos atstovus imtis verslo ir savarankiškos veiklos. Mokymai skirti 9-12 klasių mokiniams bei studentams, atsidūrusiems pasirinkimo kelyje. Programos „Fors Fortis“ tikslas - užtikrinti, kad šie žmonės turėtų pakankamai žinių ir noro rinktis privataus verslo kelią kalbėjo VŠĮ „Klaipėdos mokslų ir technologijų parkas“ direktorė Roma Stubrienė.

Vykdant programą Klaipėdos miesto mokyklose vyks praktiniai verslo seminarai. Jų metu mokiniai įgys žinių, susijusių su verslo kūrimu ir valdymu. Seminare mokiniai formuos virtualias įmones, veiksiančias pasirinktoje srityje, sieks įgauti praktinės verslo patirties.

Kiekvienai komandai  bus paskirtas kuratorius, užimantis verslo savininko-investuotojo poziciją – tai atskirai paruoštas studentų atstovas.

Tokiu būdu bus sukurtas dviejų pakopų varžymosi principas, mokiniai varžysis  pirmajame smulkaus ir vidutinio verslo kūrimo ir valdymo, o studentai antrajame - investavimo ir įmonių kontrolės lygmenyje.

Programos „Fors Fortis“ dalyviai mokymų metu aprėps visas įmanomas verslo kryptis ir veiksmus, jiems bus perduota kuo tikslesnė ir vertinga informacija, kuri, tikimasi, padės pakelti verslumo ir veiklos produktyvumo lygmenį jaunų žmonių tarpe.

Tikimasi, kad programos dalyviams perduotos žinios jaunimui padės jau vasaros atostogų laiku: gal ne vienas išbandys savo sugebėjimus kurdamas savarankišką verslą.

Programos organizatoriai kviečia ir kitus, viešus ar verslo subjektus prisijungti prie vykdomos akcijos ir įdėti savo indėlį į šios itin aktualios problemos sprendimą.

Visa informacija susijusi su „Fors Fortis“ programos eiga bus skelbiama informacinio partnerio www.vakarai.lt svetainėje.

Daugiau informacijos

Andrius Sutinkas

+37068637681

„altinis: manager.lt

Įrašykite savo komentarą:

Pasiliekame teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, pasirašytus kito asmens vardu, pažeidžiančius įstatymus, reklaminius, kurstančius nelegaliems veiksmams komentarus. Privalome specialiosioms Lietuvos tarnyboms pateikti duomenis apie įžeidžiančių, smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokią neapykantą skatinančių komentarų autorius. Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus.