Siunčiami duomenys...

 

"Balterma" pasiūlė sprendimus, padėsiančius Palangos oro uostui taupyti energetinius resursus

  • Vakarai LT
  • 2007, balandžio 04, 09:20

Pranešimas žiniasklaidai

2007.04.03

Pastatų inžinerinių sistemų srityje veikiančiai Baltermos įmonių grupei priklausanti UAB "Balterma" ir ko parengė Palangos oro uosto išplečiamo keleivių terminalo techninį projektą. Balterma buvo pasirinkta suprojektuoti pastato vėdinimo, šildymo, vandentiekio, nuotekų sistemas bei dujinę katilinę.

VĮ "Tarptautinio Palangos oro uosto keleivių terminalo išplėtimas, pritaikant Šengeno reikalavimus" architektas Algis Inčiūra ruošti pastato inžinerinių dalių techninį projektą pasirinko UAB "Balterma" ir ko.

Ruošiant projektą buvo atsižvelgta į strateginę pastato, esančio svarbiausioje Lietuvos kurortinėje zonoje, reikšmę. Techniniame projekte pasiūlyta naudoti sistemas, taupančias energetinius resursus. Taip pat pasiūlyti kondensaciniai katilai, kurie pasižymi taupesniu energetinių resursų naudojimu bei mažesne tarša", - inžinerinius sprendimus vardija UAB "Balterma" ir ko projektavimo skyriaus vadovė Jūratė Petraitienė.

Rengiant Palangos bendrąjį planą oro uostą buvo siūlyta iškelti arčiau Latvijos pasienio, tačiau oro uosto direktoriui suabejojus šio iškėlimo ekonomine nauda, nutarta išplėsti keleivių terminalą. Į oro uosto keleivių terminalo rekonstrukciją Palangos miesto savivaldybė ketina investuoti apie 10 mln. litų. Planuojama, kad naujas pastatas bus baigtas 2007 m. rudenį.

Apie Baltermos įmonių grupę

Baltermos įmonių grupę sudaro UAB "Balterma", UAB "Balterma" ir ko, UAB "Baltermos ranga", UAB "Baltermos investicijų valdymas" ir UAB "Statagra". Baltermos įmonių grupė specializuojasi pastatų inžinerinių sistemų srityje nuo projektavimo iki galutinio sprendimų įgyvendinimo ir ilgalaikės priežiūros.

2006 metais Baltermos įmonių grupės apyvarta siekė 25,2 mln. Lt, o 2005 m. - 16,2 mln. Lt.

2005 m. Baltermos grupė pateko į "Verslo žinių" skelbiamų sparčiausiai augusių įmonių dešimtuką, o tarp sparčiausiai augusių statybos inžinerinių sistemų įmonių buvo pirma.

Planuojama 2007 metų Baltermos įmonių grupės apyvarta – 50,3 mln. Lt.

Gabjota Alūzaitė

Baltermos įmonių grupės atstovė spaudai

ID4, integruota rinkodaros komunikacija

„altinis: www.balterma.lt

Įrašykite savo komentarą:

Pasiliekame teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, pasirašytus kito asmens vardu, pažeidžiančius įstatymus, reklaminius, kurstančius nelegaliems veiksmams komentarus. Privalome specialiosioms Lietuvos tarnyboms pateikti duomenis apie įžeidžiančių, smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokią neapykantą skatinančių komentarų autorius. Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus.