Siunčiami duomenys...

 

AB „Limarko laivininkystės kompanija“ pirmojo ketvirčio pelnas išaugo 59 proc.

  • Vakarai LT
  • 2007, balandžio 26, 12:40

Pranešimas žiniasklaidai

2007 m. balandžio 26 d. Klaipėda

„Limarko“ grupės bendrovės AB „Limarko laivininkystės kompanija“ pirmojo šių metų ketvirčio pelnas neatskaičius mokesčių sudarė 6,3 mln. litų ir buvo 59 proc. didesnis nei analogišku praėjusių metų laikotarpiu, kai įmonės ikimokestinis pelnas siekė 4 mln. litų. 2007 metų trijų mėnesių bendrovės apyvarta sudarė 34,6 mln. litų ir buvo 15 proc. didesnė nei 2006 metų pirmąjį ketvirtį, kai įmonės pardavimai siekė 30,1 mln. litų.

AB „Limarko laivininkystės kompanija“ prezidento Vytauto Lygnugario teigimu, gerus šių metų bendrovės veiklos rezultatus lėmė efektyvus visos įmonės darbas, 2007 metų pradžioje ilgalaikių kontraktų pagrindu įdarbinti naujai įsigyti modernūs motorlaiviai, kurie svariai prisidėjo prie teigiamų pirmojo ketvirčio rezultatų, taip pat palanki pasaulinė refrižeratorinės laivybos rinka.

„Vis labiau pasitvirtina per pastaruosius tris metus atliktos investicijos į tokius laivus kaip „Andromeda“, „Pluto“, „Uranus“, „Capella“, „Serenada“. Džiaugiamės, kad iš esmės visų kompanijos valdomų laivų pajėgumai yra išnaudojami optimaliai. Tikimės, kad antrasis metų ketvirtis taip pat bus sėkmingas. Tuo tarpu, antrasis pusmetis tradiciškai turėtų būti kiek ramesnis, bet tikėtina sėkmingesnis nei 2006 metais. Prognozuojama, kad artimiausius keletą metų refrižeratorinės laivybos rinka ne tik išliks stabili, bet ir kasmet augs apie 3-4 proc. Tai nuteikia optimistiškai, ypač turint galvoje, kad naujų refrižeratorinių laivų statyba dėl didelio laivų statyklų užimtumo yra labai ribota visame pasaulyje iki pat 2010 metų. Taigi, dabartinis tonažas turės pervežti vis labiau didėjančius temperatūrinio režimo reikalaujančių krovinių srautus“, - sakė jis.

2007 metų pirmąjį ketvirtį AB „Limarko laivininkystės kompanija“ iš viso pervežė 135 tūkst. tonų krovinių, iš kurių 60 proc. sudarė šaldyti, atšaldyti arba greitai gendantys maisto produktai, o likusius 40 proc. – sausakrūviai kroviniai.

Pasak bendrovės prezidento V.Lygnugario, šiemet bendros investicijos į laivyno modernizavimą sieks arba viršys pernai metų lygį, kai buvo investuota 61 mln. litų. „2007 metais laivyno modernizavimui planuojame skirti virš 70 mln. litų. Jau dabartiniu momentu atliktos investicijos į du šiemet įsigytus laivus siekia arti 40 mln. litų, o sėkmingas šių laivų įdarbinimas garantuoja gerą investuoto kapitalo grąžą mūsų akcininkams. Esant palankioms sąlygoms, šiais metais planuotume įsigyti daugiau modernių motorlaivių“, - teigė jis.

Šiuo metu AB „Limarko laivininkystės kompanija“ iš viso valdo šešiolika laivų. Bendrovės refrižeratorinio laivyno tonažas siekia 3,9 mln. kubinių pėdų. Kompanijoje dirba 430 darbuotojų.

AB „Limarko laivininkystės kompanija“ akcijos kotiruojamos Vilniaus vertybinių popierių biržoje. Š.m. balandžio 25 d. biržos uždarymo metu AB „Limarko laivininkystės kompanija“ akcija kainavo 1,34 lito. Šia kaina bendrovės kapitalizacija sudarė 146,7 mln. litų.

Vytautas Lygnugaris

Prezidentas

AB „Limarko laivininkystės kompanija“

„altinis: www.limarko.lt

Įrašykite savo komentarą:

Pasiliekame teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, pasirašytus kito asmens vardu, pažeidžiančius įstatymus, reklaminius, kurstančius nelegaliems veiksmams komentarus. Privalome specialiosioms Lietuvos tarnyboms pateikti duomenis apie įžeidžiančių, smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokią neapykantą skatinančių komentarų autorius. Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus.