Siunčiami duomenys...

 

Forumo akiratyje – Klaipėdos socialinės sferos plėtra

  • Vakarai LT
  • 2007, balandžio 26, 11:29

Pranešimas spaudai

2007-05-02, Klaipėda

Lietuvos valstiečių liaudininkų sąjungos Klaipėdos skyrius, Jaunųjų liaudininkų sąjunga ir Seimo narė Aldona Staponkienė gegužės 3 dieną Klaipėdos mokslo ir technologijų parke rengia forumą „Klaipėdos socialinės sferos plėtra – dabartis ir perspektyvos“.

Forumo dalyviai diskutuos ir analizuos šių dienų Klaipėdos miesto ir regiono socialinės sferos problemas: kokie procesai vyksta vaikų darželiuose ir lopšeliuose, sveikatos apsaugos įstaigose, mokyklose ir kitose mokymo įstaigose. Forumo dalyviai bandys išsiaiškinti, ar visi procesai, vykstantys socialinėje sferoje, yra tikslingi, naudingi ir reikalingi, bus kalbama ir apie šių procesų alternatyvas.

Pasak vienos iš forumo organizatorės Seimo narės Aldonos Staponkienės, socialinės sferos plėtra ir jos pobūdis tiesiogiai siejasi su visų žmonių gyvenimo kokybe, todėl įvairių specialistų, forumo dalyvių dėmesys jai ne tik pateisinamas, bet ir būtinas. „Mes niekam neprimetame savo išankstinių nuostatų ar galutinių projektų. Forumo tikslas – kiek įmanoma plačiau ir visapusiškai aptarti Klaipėdos miesto ir regiono socialinės sferos problemas, pažinti tikrą situaciją ir numatyti galinčių kilti sunkumų sprendimo būdus“, - sako A.Staponkienė.

Forumo dalyviai galės pristatyti ir savo parengtus projektus, kurių tikslas – pagerinti socialinės sferos Klaipėdoje būklę.

Planuojamos forumo „Klaipėdos socialinės sferos plėtra – dabartis ir perspektyvos“ diskusijų temos - Europos Sąjungos lėšų panaudojimas sveikatos apsaugai Klaipėdos krašte, visuomeninių įstaigų plėtros galimybės, socialinių projektų-vizijų Klaipėdos regione pristatymas.

Forume dalyvauja politikai, valstybės institucijų vadovai, švietimo įstaigų, gydymo ir kitų  įstaigų atstovai. Į forumą pakviesti dalyvauti ir kiti atsakingi asmenys, norintys pristatyti savo naujus socialinės sferos projektus, poziciją.

Tarp forumo dalyvių – LR Seimo narė Aldona Staponkienė, LR Seimo šeimos ir vaiko reikalų komisijos pirmininkė Rima Baškienė, LR Seimo Švietimo, mokslo ir kultūros komiteto pirmininkas Virginijus Domarkas, Klaipėdos apskrities viršininko pavaduotoja Raisa Minčinauskienė, Informacijos ir paramos gausiai šeimai centro vadovė Regina Ševelkaitienė.

Forumas vyks 2007 m. gegužės 3 d. 14 val. Klaipėdos mokslo ir technologijų parko konferencijų salėje (Herkaus Manto g. 84, Klaipėda).

„altinis: www.klaipedalvls.lt

Įrašykite savo komentarą:

Pasiliekame teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, pasirašytus kito asmens vardu, pažeidžiančius įstatymus, reklaminius, kurstančius nelegaliems veiksmams komentarus. Privalome specialiosioms Lietuvos tarnyboms pateikti duomenis apie įžeidžiančių, smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokią neapykantą skatinančių komentarų autorius. Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus.