Siunčiami duomenys...

 

Mazuto nutekėjimas iš laivo

  • Vakarai LT
  • 2007, gegužės 08, 12:45

Pranešimas žiniasklaidai

2007 m. gegužė 8 d.

2007 m. gegužės 7 d. apie 2205 val. UAB „Vakarų krova“ dispečeris informavo VĮ Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos dispečerinę apie tai, kad 2007-05-07 2030 val. iš laivo „Kaduna“, stovinčio doke Nr. 8, vykdant kuro perpylimo operaciją į doką ir uosto akvatoriją, išsiliejo mazutas (išsiliejusio mazuto kiekis tikslinamas). 

Gavusi minėtą pranešimą, VĮ Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos dispečerinė nedelsdama išsiuntė į įvykio vietą naftą ir šiukšles surenkantį laivą „Sanitaras-13“, kuris kartu su AB „Vakarų laivų gamykla“ naftą ir šiukšles surenkančiu laivu „Šarka“ per septynias valandas vykdė išsiliejusio mazuto surinkimo operacijas (iki gegužės 8 d. 600 val. buvo surinktas beveik visas išsiliejęs mazuto kiekis).  

VĮ Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos naftos surinkimo ir povandeninių darbų skyriaus specialistai pastatė 120 metrų boninių užtvarų ties Vilhelmo kanalu ir tarp krantinės Nr. 140 ir doko Nr. 8. Išsiliejimo padarinių likvidavimo darbai tęsiami, incidento priežastys tiriamos. Savo išvadas dėl gamtai padarytos žalos pateiks Klaipėdos regiono gamtos apsaugos departamentas.   

VĮ Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos 

ryšių su visuomene specialistė Kristina Gontier,

„altinis: www.portofklaipeda.lt

Įrašykite savo komentarą:

Pasiliekame teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, pasirašytus kito asmens vardu, pažeidžiančius įstatymus, reklaminius, kurstančius nelegaliems veiksmams komentarus. Privalome specialiosioms Lietuvos tarnyboms pateikti duomenis apie įžeidžiančių, smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokią neapykantą skatinančių komentarų autorius. Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus.