Siunčiami duomenys...

 

Klaipėdos buhalteriai susibūrė į klubą

  • Vakarai LT
  • 2007, gegužės 21, 07:20

Pranešimas žiniasklaidai

2007 05 17

Klaipėdos miesto buhalteriai susibūrė į buhalterių profesionalų klubą. Bendrai dirbdami klaipėdiečiai tikisi kartu spręsti iškilusius apskaitos ir mokesčių klausimus, aptarti įstatymų subtilybes, tobulinti įstatyminę bazę. Buhalteriai ketina rengti seminarus įvairiais mokesčių ir apskaitos klausimais, įtraukti į savo veiklą studentus.

Trejus metus brandinta klubo idėja įgyvendinta šių metų pavasarį. Balandžio 19 dieną oficialiai įsikūrusiam Klaipėdos buhalterių profesionalų klubui šiuo metu priklauso 12 narių, tačiau vėliau klubą ketinama plėsti.

"Sparčiai besikeičiantys buhalterinės apskaitos reikalavimai iš buhalterių reikalauja nuolatinio tobulėjimo, tad tikimės, jog susibūrus į bendrą klubą iškilusias problemas, klausimus spręsime greičiau ir efektyviau. Aptarsime naujus įstatymus, įstatymų pakeitimus, lyginsime, kaip keičiasi mūsų darbo principai, visuomenės ir verslo padėtis finansų srityje Tikimės, jog šie susitikimai duos naudos, palengvins mūsų, buhalterių, darbą, nes susidūrus su įstatymais labai dažnai patenki į jų labirintus iš kurių išeiti reikalinga nemaža kvalifikacija", - apie naujai įsikūrusį klubą pasakojo jo prezidentė Asta Kulikauskienė.

Kartą per mėnesį (paskutinį mėnesio antradienį) susitiksiantys uostamiesčio buhalteriai aktyviai ketina dalyvauti ruošiant ir įgyvendinant Lietuvos Respublikos buhalterinės apskaitos norminius aktus.

"Įstatyminė bazė Lietuvoje neretai ne tik nepadeda žmogui kurti, plėtoti verslo, bet priešingai, sukuria nemažai barjerų. Ne paslaptis, jog dėl tokios susiklosčiusios situacijos pavargo ir verslininkai, ir darbdaviai. Todėl tikimės drąsiai teikti pasiūlymus ruošiant dokumentus, susijusius su buhalterine aplinka. Mūsų klubui priklauso didžiulę patirtį turintys buhalteriai, todėl jų pastebėjimai bei pasiūlymai turėtų pagelbėti tobulinant įstatyminę bazę", - sakė viena iš klubo steigėjų Inga Stonkienė.

Klaipėdos buhalterių profesionalų klubas kartu su mokslininkais ketina organizuoti seminarus, supažindinančius su buhalterinėmis naujovėmis, įstatymų subtilybėmis. Bendram darbui susibūrę buhalteriai tikisi būti naudingi ir jaunimui.

"Klubo nariai - buhalteriai, kuriems suteikta buhalterio profesionalo kvalifikacija, bei buhalteriai turintys aukštą kvalifikaciją ir apskaitos bei mokesčių srityje dirbantys ne mažiau nei 5 metus. Norime savo praktiką ir kompetenciją perduoti jaunimui, studijuojančiam buhalterijos mokslus. Baigusiems studijas studentams sudarysime sąlygas tobulėti buhalterijos ir apskaitos srityje, kviesime pas mus atlikti praktiką," - apie naujai susikūrusį klubą informavo klubo prezidentė A. Kulikauskienė.

Klaipėdos buhalterių profesionalų klubas

Andrius Sutnikas

UAB "VRA"

„altinis: www.manager.lt

Įrašykite savo komentarą:

Pasiliekame teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, pasirašytus kito asmens vardu, pažeidžiančius įstatymus, reklaminius, kurstančius nelegaliems veiksmams komentarus. Privalome specialiosioms Lietuvos tarnyboms pateikti duomenis apie įžeidžiančių, smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokią neapykantą skatinančių komentarų autorius. Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus.