Siunčiami duomenys...

 

VLPD frakcija dėl P. Malakausko kandidatūros galutinai apsispręs birželio 5 d. posėdyje

  • Vakarai LT
  • 2007, gegužės 25, 15:09

Pranešimas spaudai

2007 m. gegužė 25 d., Vilnius

Penktadienį, gegužės 25 d. Seimo Valstiečių liaudininkų ir pilietinės demokratijos (VLPD) frakcijos nariai susitiko su kandidatu į Valstybės saugumo departamento (VSD) generalinio direktoriaus postą Povilu Malakausku. Frakcijos sprendimas dėl kandidatūros bus priimtas kitame posėdyje, vyksiančiame birželio 5 d.

Per pusantros valandos trukusį susitikimą parlamentarai pateikė kandidatui daug klausimų susijusių su nacionaliniu saugumu, kovos su korupcija, šešėlinės ekonomikos, žemės reformos įgyvendinimo, mokslo ir studijų srityse galimomis korupcijos apraiškomis..

Prezidento Valdo Adamkaus teikiamam kandidatui į VSD vadovus P. Malakauskui taip pat teko atsakyti į klausimą dėl jo partinės priklausomybės. VSD, kaip ir STT (Specialiųjų tyrimų tarnyba), kuriai iki šiol vadovauja P.Malakauskas yra depolitizuotos struktūros. Tuo tarpu P. Malakauskas yra suspendavęs narystę Tėvynės Sąjungos partijoje. Susitikime P. Malakauskas aiškino frakcijos nariams, kad pagal Tėvynės sąjungos frakcijos įstatus, suspendavęs narystę asmuo, nelaikomas partijos nariu.

VLPD frakcijos seniūnės, Valstiečių liaudininkų sąjungos Valdybos narės Aldonos Staponkienės nuomone, P. Malakauskas turėtų vadovautis STT veiklą reglamentuojančiu specialiuoju įstatymu, kuris imperatyviai draudžia Specialiųjų tyrimų tarnybos pareigūnams būti politinių partijų nariais, o suspendavimas narystės kelia abejonių ar išlaikomas įstatymo nuostatų laikymasis.

Vertindama kitus kandidato atsakymus į klausimus, A. Staponkienė pastebėjo, kad P. Malakauskas buvo gerai pasiruošęs susitikimui, žino situaciją, todėl frakcijos nariai gavo atsakymus į daugelį juos dominusių klausimų.

Skelbėjas:

Lietuvos valstiečių liaudininkų sąjunga

„altinis: www.lvls.lt

Įrašykite savo komentarą:

Pasiliekame teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, pasirašytus kito asmens vardu, pažeidžiančius įstatymus, reklaminius, kurstančius nelegaliems veiksmams komentarus. Privalome specialiosioms Lietuvos tarnyboms pateikti duomenis apie įžeidžiančių, smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokią neapykantą skatinančių komentarų autorius. Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus.