Siunčiami duomenys...

 

Pradedamas „Agrovaldymo grupės“ obligacijų platinimas

  • Vakarai LT
  • 2007, birželio 01, 09:43

Pranešimas žiniasklaidai

2007 birželio 1 d.

Finansų maklerio įmonė „Orion Securities“ pradėjo didžiausios šalyje žemės ūkio investicijų bendrovės „Agrovaldymo grupė“ viešą obligacijų platinimą. Vienerių metų 14 mln. litų vertės obligacijų emisija bus platinama iki birželio 22 d.

„Tai yra jau antra šios bendrovės platinama obligacijų emisija, kuri bus listinguojama Vilniaus vertybinių popierių biržoje. Obligacijoms išpirkti bus įkeisti AB „Agrovaldymo grupės“ valdomų žemės ūkio bendrovių pajai. Tikimės, kad ši obligacijų emisija bus patraukli investicija investuotojams“, – sako „Orion Securities“ įmonių finansų skyriaus vadovas Karolis Rūkas.

Diskontinių obligacijų kaina pirmą platinimo dieną bus 92,04 lito, paskutinę – 92,44 lito. Obligacijos bus išperkamos 2008 m. birželio 24 d. Joms nustatyta fiksuota metinė palūkanų norma yra 8 proc. Obligacijos bus platinamos litais ir eurais.

Pernai birželį „Agrovaldymo grupė“ sėkmingai išplatino 10 mln. litų nominalios vertės obligacijų, už kurias taip pat mokamos 8 proc. metinės palūkanos. „Lyginant su 2006 m. bendrovės išleistomis obligacijomis, ši emisija yra ne tik didesnė, bet ir įmonės finansinė padėtis geresnė, įmonė jau turi istoriją kapitalo rinkose, o tai instituciniams investuotojams yra svarbus kriterijus investuojant į įmonės obligacijas. Ši emisija turėtų būti itin įdomi tiems, kurie vienerius metus nori gauti fiksuotą grąžą. Kadangi obligacijos bus išperkamos po vienerių kalendorinių metų, investuotojams nereikės mokėti pelno mokesčio“, – teigia K.Rūkas.

Anot „Agrovaldymo grupės“ finansų direktoriaus Domanto Savičiaus, gautomis lėšomis „Agrovaldymo grupė“ planuoja perfinansuoti 2006 m. obligacijų emisiją bei finansuoti vykdomą įmonių grupės plėtrą – investuoti į gamybinės bazės pajėgumų didinimą. Bendrovė yra iškėlusi sau tikslą iki 2010 – 2012 m. pajamas padidinti 2,5 karto iki 65 mln. litų, augalininkystės plotus išplėsti iki 30 tūkst. ha, auginti iki 10 tūkst. melžiamų karvių.

Praėjusiais metais konsoliduotais duomenimis bendrovės apyvarta buvo 28 mln. litų – palyginus su 2005 m. padidėjo 21,6 proc., pelnas siekė 4,86 mln. litų. Per 2006 m. į žemės ūkio bendrovių veiklą „Agrovaldymo grupė“ investavo daugiau nei 10,7 mln. litų.

Apie „Orion Securities“

Pagrindinė finansų maklerio įmonės „Orion Securities“ veikla yra finansinis tarpininkavimas prekiaujant vertybiniais popieriais ir įmonių finansų veikla, taip pat privačios bankininkystės ir finansų valdymo paslaugos privatiems asmenims.

Nuo 2006 m. pabaigos „Orion Securities“ priklauso Norvegijos finansinių paslaugų grupei „Orion“. Įmonė teikia visas investicinės bankininkystės paslaugas ir yra gerai žinoma, kaip viena stipriausių patarėjų, investuojant į smulkų bei vidutinį verslą. Norvegijos rinkoje bendrovė veikia nuo 1999 metų, o Švedijos - nuo 2003 metų. Kompanijoje dirba apie 80 finansų maklerių ir analitikų, 30 iš jų - Lietuvoje.

Eglė Gabrytė

RSVA „Baltic Media Partners“

„altinis: www.agrovaldymas.com

Įrašykite savo komentarą:

Pasiliekame teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, pasirašytus kito asmens vardu, pažeidžiančius įstatymus, reklaminius, kurstančius nelegaliems veiksmams komentarus. Privalome specialiosioms Lietuvos tarnyboms pateikti duomenis apie įžeidžiančių, smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokią neapykantą skatinančių komentarų autorius. Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus.