Siunčiami duomenys...

 

Žurnalo "Biuro adminstravimas" 2007m. Nr.6 anonsas

  • Vakarai LT
  • 2007, birželio 08, 07:44

35-erių Judita PIKELYTĖ baigė Vytauto Didžiojo universiteto menų fakultetą, prieš tai dar mokėsi ir chemijos, kelerius metus dirbo kino srityje, tačiau savo tikrąjį pašaukimą rado biuro administratorės darbe. Penkeri metai akių klinikoje ir jau daugiau nei metai suomių kapitalo įmonėje – UAB „Kesko Agro Lietuva“. Ir nors įmonė, prekiaujanti žemės ūkio technika, sėklomis, trąšomis, – toli nuo meno pasaulio, Judita pastarojo darbo sako nekeisianti į jokį kitą. Jai čia įdomu, ji jaučiasi teisingai įvertinta, saugi ir – svarbiausia – visiems reikalinga. Plačiau apie tai skaitykite straipsnyje IŠ MENO PASAULIO – Į ADMINISTRATORĖS KĖDĘ.

***

Tęsiamas straipsnių ciklas apie vieną iš dokumentų grupių – teisės aktus, charakterizuojančius įstaigos administracinę veiklą. Nutarimai, sprendimai, įsakymai, potvarkiai teisės aktais vadinami nuo 2006 m. gegužės 25 d., kai buvo patvirtintos redaguotos Dokumentų rengimo ir įforminimo taisyklės.

Apie įsakymų įforminimą, tvarkymą, saugojimą medžiagos leidiniuose galima surasti daugiau, o apie nutarimų, sprendimų, potvarkių tekstų rašymą, tolesnę šių dokumentų valdymo procedūrą yra užsimenama labai retai. Taigi įstaigose, įmonėse tvarkomąją veiklą įprasta reguliuoti įsakymais. Tačiau nutarimus, sprendimus, potvarkius gali leisti tų pačių įmonių kolegialūs organai (kolegija – oficialiai nustatyta asmenų grupė, sudaranti tvarkomąjį organą) – valdyba, taryba. Plačiau apie tai – straipsnyje NUTARIMAI. SPRENDIMAI. POTVARKIAI.

***

Sakoma, kad laiško gavėją patraukia trys dalykai: pirmiausia – vokas, paskui – blankas, kuriame laiškas parašytas, ir galų gale – laiško turinys. Įsigyti tinkamą voką lengviausia, sumaketuoti patrauklų ir reikiamą informaciją turintį blanką – kiek sunkiau, o perteikti mintį, t. y. parašyti laiško tekstą, – sunkiausia. Apie tai skaitykite straipsnyje DALYKINIAI LAIŠKAI RUSŲ KALBA.

***

Laikinoji darbo sutartis yra viena iš terminuotų darbo sutarčių rūšių. Esminis laikinosios ir terminuotos darbo sutarčių skirtumas – sutarties terminas. Laikinoji darbo sutartis gali būti sudaroma ne ilgesniam kaip dviejų mėnesių laikui (Darbo kodekso 113 straipsnis). Jau pats sutarties pavadinimas sako, kad laikinoji darbo sutartis sudaroma laikinam darbui – skubiems ar trumpalaikiams darbams atlikti, darbuotojams, nesantiems darbe dėl atostogų, ligos, komandiruotės ar kitų priežasčių, pavaduoti, taip pat su moksleiviais ir studentais jų atostogų laiku. Plačiau apie tai skaitykite straipsnyje LAIKINOJI DARBO SUTARTIS.

***

„Niekas taip daug nepasako apie žmogų, jo įpročius, sveikatą, rūpinimąsi savo įvaizdžiu kaip oda – labiausiai matoma mūsų kūno dalis. Kiekvienas nori turėti gražią ir glotnią odą, tačiau tokią išsaugoti visą gyvenimą net ir labai norint mažai kam pavyksta, – pradeda pokalbį apie odos priežiūrą Taikomosios estetikos centro „Nida“ kosmetologė Rita STASEVIČIENĖ. – Nors niekam dar nėra pavykę atrasti amžino grožio eleksyro, vis dėlto sau pagelbėti gali kiekvienas žmogus.“ Apie tai skaitykite straipsnyje AMŽINOJO GROŽIO PAIEŠKOS: PRIŽIŪRĖKIME SAVO ODĄ.

„altinis: www.paciolis.lt

Įrašykite savo komentarą:

Pasiliekame teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, pasirašytus kito asmens vardu, pažeidžiančius įstatymus, reklaminius, kurstančius nelegaliems veiksmams komentarus. Privalome specialiosioms Lietuvos tarnyboms pateikti duomenis apie įžeidžiančių, smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokią neapykantą skatinančių komentarų autorius. Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus.