Siunčiami duomenys...

 

Valstiečiai liaudininkai nepritaria socialdemokratų siūlomam progresinių mokesčių įvedimui

  • Vakarai LT
  • 2007, birželio 09, 17:16

Pranešimas žiniasklaidai

2007 06 08 

Nepritardami socialdemokratų iniciatyvai, ir pasisakydami už socialiai orientuotus mokesčius, valstiečiai liaudininkai yra už neapmokestinamojo  minimumo didinimą, nes tai  pajustų  dauguma  gyventojų ir socialine prasme tai būtų teisingesnis žingsnis.

 Parlamentarė, Valstiečių liaudininkų sąjungos Valdybos narė Aldona Staponkienė sako, jog „progresinių mokesčių įvedimas  būtų žingsnis atgal ir sukeltų  neigiamų pasekmių  daugelyje gyvenimo sričių. Tai iškreiptų darbo rinkos procesą, mažintų žmonių paskatas imtis naujų darbų,  gerai apmokamus aukštos klasės specialistus skatintų rinktis valstybes su mažesniais mokesčiais ir neskatintų emigrantų grįžti į Lietuvą".

Pasak politikės, svarus argumentas prieš šią  socialdemokratų iniciatyvą yra ir tas, jog didesnei daliai gyventojų tai tik padidintų mokesčių naštą, nes pastaruoju metu kylant atlyginimams,   siūloma 15 procentų apmokestinama 1000 litų atlyginimo dalis įgautų vis mažesnį svorį, todėl vis didėtų  apmokestinimo tarifas.

Aldona Staponkienė sako jog „ negalima pritarti šiai socialdemokratų iniciatyvai ir dėl to, kad proporcinių mokesčių sistema jau yra patvirtinta Vyriausybės programoje ir yra priimtas  įstatymas nuo sausio 1 dienos visiems sumažinti mokesčius iki 24 procentų. Be to, mokesčių sistemos keitimas  likus pusei metų, kai ūkio subjektai, turėdami  teisėtus lūkesčius, planuoja į priekį savo  finansinius resursus  ir veiklą,  būtų visiškai  neracionalus ekonominis žingsnis".

A. Staponkienė

„altinis: www.lvls.lt

Įrašykite savo komentarą:

Pasiliekame teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, pasirašytus kito asmens vardu, pažeidžiančius įstatymus, reklaminius, kurstančius nelegaliems veiksmams komentarus. Privalome specialiosioms Lietuvos tarnyboms pateikti duomenis apie įžeidžiančių, smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokią neapykantą skatinančių komentarų autorius. Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus.