Siunčiami duomenys...

 

„Gelbėkit vaikus“ suvažiavime organizacijos vairą perėmė naujas pirmininkas

  • Vakarai LT
  • 2007, birželio 09, 17:53

Pranešimas spaudai

2007 m. birželio 9 d.

 „Gelbėkit vaikus“ yra organizacija, kuri realiai gina vaikų teises“, - sveikindamas į 16-ąjį visuomeninės organizacijos „Gelbekit vaikus“ suvažiavimą susirinkusiuosius sakė Vilniaus moksleivis Lukas Ambrazevičius. Šiandien Vilniaus miesto Savivaldybėje vykusiame renginyje, kurį vedė „Gelbėkit vaikus“ garbės pirmininkas europarlamentaras Aloyzas Sakalas, dalyvavo per šimtas delegatų ir svečių iš visos Lietuvos, o naujuoju organizacijos pirmininku buvo išrinktas „Air Baltic“ generalinis direktorius Lietuvoje Tadas Vizgirda, kuris pakeitė kadenciją baigusį Rimantą Vaitkų.

 „Man labai artima organizacijos misija ir aš stengsiuos užtikrinti, kad ji ir toliau būtų teisingai vykdoma,“ - sakė Tadas Vizgirda. Viena pagrindinių savo užduočių naujasis pirmininkas pavadino  „Gelbėkit vaikus“ finansinio stabilumo užtikrinimą. Ši punktas yra vienas iš keturių pagrindinių suvažiavime pristatytos 2008-2012 m. organizacijos strategijos tikslų. Kiti tikslai: smurto prieš vaikus ir vaikų išnaudojimo bei  socialinio apleistumo ir institualizacijos mažinimas, taip pat švietimas vaiko teisių klausimais.

Susirinkusiuosius pasveikino ir Lietuvos vaiko teisių apsaugos kontrolierė Rimantė Šalaševičiūtė, kuri „Gelbėkit vaikus“ įvardijo kaip didžiausią nevyriausybinę už vaikų teises kovojančią organizaciją, su kuria dirba jų tarnyba. Ši tarnyba užklausė visas Lietuvos savivaldybes dėl bendros veiklos su nevyriausybinėm organizacijom ir daugiausia jų paminėjo „Gelbėkit vaikus“. Paaiškėjo, kad net 18 Lietuvos savivaldybių tiesiogiai bendradarbiauja su organizacijos vietiniais skyriais. R.Šalaševičiūtė dideliu organizacijos nuopelnu pavadino Vaiko dienos centrus, kurie ir kitose valstybėse yra pripažįstami kaip puikus pagalbos vaikui ir šeimai pavyzdys. Kontrolierė taip pat aukštai įvertino VO „Gelbėkit vaikus“ kovą prieš smurtą.

Socialinės apsaugos ir darbo viceministras Povilas Vytautas Žiūkas paragino valstybinius ir nevyriausybinius sektorius dirbti kartu. „Ariam bendrą vagą, - sakė jis. – Nevyriausybinės organizacijos yra didelė jėga, padedanti vykdyti įstatymus. Dirbdami kartu mes sukursime gerą pagrindą, o bendras darbo baras yra labai platus“.

Į suvažiavimo dalyvius kreipėsi Lietuvos Kolpingo draugijos nacionalinė sekretorė Lina Kalibataitė,  buvo perskaitytas Liberalų sąjūdžio vadovo Petro Auštrevičiaus sveikinimas, o šiaulietė moksleivė Monika Peldavičiūtė visiems susirinkusiems pristatė birželio 1 d. Vaikų grupių prieš smurtą konferencijoje „Informacinės technologijos ir smurtas prieš vaikus“ pradėtą iniciatyvą dėl smurto per žiniasklaidą. Pirmieji iniciatyvos parašai prieš savaitę jau buvo įteikti R.Šalaševičiūtei, kuri sakė palaikanti šią idėją ir padėsianti ją įgyvendinant.

Generalinė „Gelbėkit vaikus“ sekretorė Loreta Trakinskienė pasidžiaugė aktyviai veikloje dalyvaujančiais nariais ir savanoriais, o pačią organizaciją palygino su 16 metų sulaukusiu jaunuoliu. „Jis su optimizmu žvelgia į pasaulį, kuris sudarytas iš milijono galimybių, jas tik čiupk ir jomis naudokis. Ir džiugu, bet ir baugina šiek tiek, - sakė ji. -  Taip ir mes, šešioliktajame mūsų organizacijos suvažiavime su jauduliu ir optimizmu žvelgiame į ateitį, įvertindami tai, ką per visus šiuos metus pasiekėme“.

Susirinkę delegatai nutarė, kad 17-asis „Gelbėkit vaikus“ suvažiavimas įvyks 2008 m. birželio 6 d. Vilniuje.

Evelina Daciūtė

Komunikacijos vadovė

VO "Gelbėkit vaikus"

„altinis: www.gelbekitvaikus.lt

Įrašykite savo komentarą:

Pasiliekame teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, pasirašytus kito asmens vardu, pažeidžiančius įstatymus, reklaminius, kurstančius nelegaliems veiksmams komentarus. Privalome specialiosioms Lietuvos tarnyboms pateikti duomenis apie įžeidžiančių, smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokią neapykantą skatinančių komentarų autorius. Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus.