Siunčiami duomenys...

 

Uostamiesčio konservatoriai buria frontą prieš šiukšles į namus tempenčius asmenis.

  • Vakarai LT
  • 2007, birželio 18, 11:38

Pranešimas žiniasklaidai

2007 06 18 

TS frakcijos Klaipėdos miesto tarybos atstovai ragina visas miesto politines jėgas aktyviau tramdyti į savo butus šiukšles nešančius žmones. Tokį raginimą Klaipėdos konservatoriai paskelbė po žiniasklaidoje pasirodžiusios informacijos, kad vaiko teisių apsaugos tarnybai pavyko išspręsti Žalgirio gatvės 15 ojo namo gyventojus kamavusią problemą.

Gerą pusmetį šio namo gyventojai mindė įvairių valdžios institucijų duris, negalėdami pakęsti iš kaimynės buto sklindančios smarvės, užplūdusių tarakonų. Žalgirio gatvės gyventojus įkaitais laikė vieno buto kaimynės sūnus, kuris į butą tempė šiukšles ir kitus nereikalingus daiktus. Įvairios valdžios institucijos atsisakė padėti gyventojams, motyvuodamos tuo, kad trūksta reikalingų įstatymų ir negali priverstinai išvežti šiukšlių.

Žalgirio gatvės penkioliktojo namo gyventojai kreipėsi pagalbos į Tėvynės sąjungos atstovus miesto taryboje. Šią problemą kuravęs frakcijos atstovas Kęstutis Gabšys parašė paklausimą administracijos direktoriui A.Každailevičiui. Gavęs savivaldybės atsakymą K.Gabšys susitiko su Klaipėdos m. sveikatos apsaugos skyriaus vedėja J.Asadauskiene, sanitarijos poskyrio vedėja N.Gendviliene, taip pat pačiu administracijos direktoriumi A.Každailevičiumi, su kuriais aptarė galimus šios problemos sprendimo būdus.

Net ir sužinojęs apie Žalgirio gatvės gyventojų problemos sprendimą, K.Gabšys mano, kad savivaldybei ir toliau būtina aktyviai veikti. „Vaiko apsaugos tarnyba išgavo minėtos gyventojos sutikimą iškuopti jos butą, tačiau tai yra vienkartinis problemos sprendimas. Niekas nežino, kada buto šeimininkės sūnus vėl jį prineš šiukšlių. Mes ir toliau manome, kad miesto savivaldybės tarybai būtina priimti taisykles, kuriose būtų uždrausta kaupti šiukšles. Šiose taisyklėse taip pat turėtų būti įteisinta galimybė įgaliotai institucijai kreiptis į teismą ir gavus teismo leidimą priverstinai išvežti šiukšle“.

Konservatorių nuomone geriausią šį darbą atliktų daugiabučius namus administruojančios bendrovės.

Klaipėdos savivaldybės atstovų duomenimis Klaipėdos mieste yra apie 30 panašias problemas keliančių asmenų.

Kęstutis Gabšys

Klaipėdos m. tarybos narys

Seimo nario A.Ažubalio padejejas

„altinis: www.tsklaipeda.lt

Įrašykite savo komentarą:

Pasiliekame teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, pasirašytus kito asmens vardu, pažeidžiančius įstatymus, reklaminius, kurstančius nelegaliems veiksmams komentarus. Privalome specialiosioms Lietuvos tarnyboms pateikti duomenis apie įžeidžiančių, smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokią neapykantą skatinančių komentarų autorius. Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus.