Siunčiami duomenys...

 

„Masterfoods" keičia pavadinimą į „Mars Lietuva"

  • Vakarai LT
  • 2007, birželio 26, 15:48

Informacinis pranešimas

2007 m. birželio 26d.

Pranešame, kad nuo 2007 m. birželio 29 dienos UAB „Masterfoods" keičia pavadinimą į „Mars Lietuva". Tai daroma korporacijos „Mars", kurios dalis yra UAB „Masterfoods", iniciatyva, siekiant suvienyti visas „Mars" įmones, įregistruojant jas bendru pavadinimu.

Iš esmės pasikeis tik mūsų pavadinimas sąskaitose-faktūrose, ant pakuočių ir informacinėje medžiagoje. Kiti įmonės rekvizitai - adresas, telefonų numeriai, įmonės kodas, PVM mokėtojo kodas, banko sąskaitų numeriai nesikeis. Ir toliau plėtosime ankstesnę veiklą, tęsdami įsipareigojimą puoselėti naudingą bendradarbiavimą su kiekvienu mūsų vertinamu verslo partneriu.

UAB „Mars Lietuva"

Informaciją apie "Masterfood" dabar "Mars Lietuva" laisvas darbo vietas (ieškomą personalą) rasite interneto svetainėje Manager.LT www.manager.lt

_._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._.

UAB "Masterfoods" - antrinė privačios pasaulinės korporacijos "Mars Incorporated" įmonė - savo veiklą Lietuvoje pradėjo 1993-iaisiais.

Įmonę sudaro pardavimų padalinys Vilniuje ir maisto naminiams gyvūnėliams gamykla Gargžduose. Tiesa, iš pradžių ji buvo įsikūrusi uostamiestyje, o į naujai pastatytą fabriką Gargžduose persikėlė 1999-ųjų rudenį.

Pasak UAB "Masterfoods" generalinės direktorės Audronės Matevičienės, pirmasis bendrovės pagamintas produktas, skirtas vietos rinkai, buvo "Chappi" dešra šunims. Dabar fabrike gaminama "Pedigree", "Whiskas", "Chappi", "Kitekat" ir "Sheba" prekiniais ženklais pažymėta produkcija - iš viso 150 rūšių gaminių. Lietuvoje parduodama tik apie 1 proc. čia pagaminto naminių gyvūnėlių ėdalo, o kita produkcijos dalis eksportuojama į daugelį Europos šalių ir NVS.

"Masterfoods" gamykloje Gargžduose gaminamas drėgnas gyvūnėlių maistas, daugiausia vadinamuosiuose "pouch" maišeliuose, o kiti kompanijos produktai augintiniams - sausas maistas bei gardumynai, kačių kraikas, taip pat kaip ir saldumynai, ryžiai bei padažai yra įvežami iš kompanijos antrinių įmonių užsienyje.

Šiuo metu bendrovėje dirba per tūkstantį darbuotojų. Gamykla Gargžduose dirba keturiomis pamainomis nepertraukiamai. Vienos pamainos metu čia dirba apie 200 žmonių, per metus pagaminama daugiau nei 80 tūkst. tonų produkcijos.

Maisto naminiams gyvūnėliams receptūros yra parengiamos specializuotuose "Mars Incorporated" tyrimo ir plėtros centruose. Maistinių medžiagų, reikalingų katėms ar šunims, natūraliai yra mėsoje, žuvyje, grūduose bei daržovėse, todėl gaminant naudojami mėsos bei žuvies subproduktai. Jie pagal tam tikrą receptūrą maišomi su augalinės kilmės žaliavomis bei kitais priedais - vitaminais bei mineralais.

Pagrindinė įmonė "Mars Incorporated" buvo įkurta 1911 metais Takomoje, Vašingtono valstijoje JAV. Jos įkūrėjas Frenkas Marsas su žmona Etele savo namų virtuvėje pradėjo gaminti saldumynus. Pirmoji ženkli sėkmė juos aplankė 1923-iaisiais, kai F. Marsas su sūnumi Forestu sukūrė šokoladinį batonėlį "Milky way". Netrukus pasirodė iki šiol populiariausi šios kompanijos gaminami saldumynai "Snickers" ir "3 Musketeers".

Į Europą "Mars Incorporated" atėjo 1932 metais - Forestas Marsas Anglijoje pirmiausia įkūrė saldumynų gamyklą, o vėliau inicijavo ir maisto naminiams gyvūnėliams gamybą.

"Mars Incorporated" šiuo metu gamina saldumynus, ledus, ryžius, padažus, maistą naminiams gyvūnėliams, elektronikos priemones ir yra viena iš didžiausių privačių kompanijų pasaulyje. Ji turi 219 padalinių, tarp kurių - 98 gamyklos, 65 pasaulio šalyse, o metinė kompanijos apyvarta siekia per 19 mlrd. JAV dolerių. Kompanijoje dirba per 39 tūkst. žmonių.

Informaciją apie "Masterfood" dabar "Mars Lietuva" laisvas darbo vietas (ieškomą personalą) rasite interneto svetainėje Manager.LT -  http://www.manager.lt/ieskantys/index.php

Dalis informacijos apie "Masterfood" paimta iš dienraščio "Vakarų ekspresas" 2006m, autorė Gedrė Narvilaitė

„altinis: www.manager.lt

Įrašykite savo komentarą:

Pasiliekame teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, pasirašytus kito asmens vardu, pažeidžiančius įstatymus, reklaminius, kurstančius nelegaliems veiksmams komentarus. Privalome specialiosioms Lietuvos tarnyboms pateikti duomenis apie įžeidžiančių, smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokią neapykantą skatinančių komentarų autorius. Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus.