Siunčiami duomenys...

 

Lietuvos mokslininkai kviečiami dalyvauti užsienyje dirbančių lietuvių tyrėjų patirties sklaidos seminaruose

  • Vakarai LT
  • 2007, liepos 05, 09:42

Pranešimas žiniasklaidai

2007 m. liepos 4 d.

VšĮ Užsienio lietuvių rėmimo centro kartu su partneriais vykdomo projekto „Protų susigrąžinimo programos parengimas ir įgyvendinimas“ dalyviai, vizitų metu ne tik dirba  Lietuvos mokslo centruose bei aukštųjų technologijų įmonėse, bet organizuodami savo pasiekimų pristatomuosius renginius dalinasi patirtimi su Lietuvos mokslininkais bei visuomene.

Pasak projekto iniciatorių, užsienio mokslo centruose studijuojančių ir dirbančių Lietuvos mokslininkų ir kitų tyrėjų vizitai Lietuvoje ne tik naudinga patirtis juos priimančioms institucijoms, bet ir galimybė dalintis naujausiomis tendencijomis bei įžvalgomis MTEP srityje.

Liepos pradžioje Lietuvos mokslininkai, tyrėjai bei visi besidominantys kviečiami dalyvauti patirties sklaidos seminaruose „Erdvinis šviesos pluoštelių filtravimas“, "Paviršiaus analizės metodų panaudojimas medžiagotyroje" ir „Šviesos pluosteliai fotoniniuose kristaluose“.

Liepos 5 d. 11 val. Puslaidininkių fizikos institute (A.Goštauto g. 11) vyksiančiame seminare „Paviršiaus analizės metodų panaudojimas medžiagotyroje" Italijos nacionalinės mokslo tarybos mokslininkas Saulius Kačiulis pateiks pagrindinių paviršiaus analizės metodų panaudojimą įvairiose medžiagotyros srityse, aptars šiais metodais gautus rezultatus tiriant įvairius plonuosius sluoksnius bei daugiasluoksnes struktūras, įvairias antikorozines dangas, biologiškai suderinamas medžiagas, naudojamas medicinoje, muziejinius objektus.

Liepos 5 d. 10 val. Vilniaus Universitete, Stella Mokykloje, vyksiančiame seminare „Šviesos pluošteliai fotoniniuose kristaluose“ Ispanijos Katalonijos technikos universiteto prof. Kęstutis Staliūnas kartu su STELLA mokyklos dalyviais bei profesoriais apžvelgs šviesos pluoštelių sklidimą fotoniniuose kristaluose.

„Svarbu tai, kad vizitų Lietuvos mokslo centruose ar įmonėse metu atvykę mokslininkai dirbdami kartu su Lietuvoje gyvenančiais doktorantais, mokslininkais ir tyrėjais, noriai dalijasi užsienio mokslo centruose sukauptomis žiniomis, pristato savo pasiekimus, vykdomus tyrimus ir vertingą patirtį“, - pastebi projekto vadovas Tomas Žalandauskas.

Vykstančiuose renginiuose kviečiami dalyvauti Lietuvos mokslinių įstaigų mokslininai bei visi besidomintys seminarų tematika. Nuolat atnaujinamą informaciją apie atvykusių projekto dalyvių organizuojamus renginius galima rasti projekto internetinėje svetainėje www.sugrizimai.lt.

Projektas „Protų susigrąžinimo programos parengimas ir įgyvendinimas“ finansuojamas pagal Lietuvos 2004–2006 metų bendrojo programavimo dokumento 2 prioriteto „Žmogiškųjų išteklių plėtra“ 2.5 priemonę „Žmogiškųjų išteklių kokybės gerinimas mokslinių tyrimų ir inovacijų srityje“.

Tomas Žalandauskas

Užsienio lietuvių rėmimo centras

„altinis: www.sugrizimai.lt

Įrašykite savo komentarą:

Pasiliekame teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, pasirašytus kito asmens vardu, pažeidžiančius įstatymus, reklaminius, kurstančius nelegaliems veiksmams komentarus. Privalome specialiosioms Lietuvos tarnyboms pateikti duomenis apie įžeidžiančių, smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokią neapykantą skatinančių komentarų autorius. Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus.