Siunčiami duomenys...

 

Europos teisės vasaros mokyklą baigė ketvirtoji „studentų laida“

  • Vakarai LT
  • 2007, liepos 13, 13:37

Pranešimas žiniasklaidai

2007-07-13

Liepos 12 dieną buvo įteikti 32 sertifikatai Europos teisės vasaros mokyklos dalyviams ir taip išleista ketvirtoji „studentų laida“. Į 8 dienas trukusį kursą gilinosi studentai iš Vokietijos, Prancūzijos, Lietuvos, Gruzijos ir Bulgarijos. Šiais metais buvo gvildenamas specifinis teisinės eurointegracijos klausimas: „Europos erdvė: Europos Sąjungos politikų įgyvendinimas teisėje“

Unikalios Europos teisės vasaros mokyklos programa neleido nuobodžiauti nei lietuviams, nei svečiams iš užsienio. Šešių bendrų seminarų metu išsamiai analizuotos atskiros, konkrečios Europos teisės šakos.

Ir šiais metais Europos teisės vasaros mokykla susilaukė nemenko ne tik studentų, bet ir dėstytojų susidomėjimo. Paskaitas įvairiomis teisinėmis temomis skaitė profesoriai iš Prancūzijos, Vokietijos ir Lietuvos.  

Jaunieji teisininkai turėjo puikią galimybę ne tik padiskutuoti rūpimomis temomis, bet ir susipažinti su Lietuvos istorija, apsilankydami Grūto parke, paklaidžiodami po kitas gražias Lietuvos vietoves.

Europos teisės vasaros mokyklos iniciatoriai – VU Teisės fakultetas, Frankfurto J. W. Goethe bei Paryžiaus X-Nanterre universitetai. Visi Europos teisės vasaros mokyklos dalyviai gauna trijų aukštųjų mokyklų kartu išduotus sertifikatus, kurie nors ir nėra oficialūs diplomai, tačiau teisininkai juos vertina kaip svarią pagalbą ir savotišką rekomendaciją įsidarbinant.

Rūta Virbickaitė

VU TF dekano padėjėja

Aušrinė Jurgelionytė

Projektų vadovė

UAB SKC

„altinis: www.tf.vu.lt

Įrašykite savo komentarą:

Pasiliekame teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, pasirašytus kito asmens vardu, pažeidžiančius įstatymus, reklaminius, kurstančius nelegaliems veiksmams komentarus. Privalome specialiosioms Lietuvos tarnyboms pateikti duomenis apie įžeidžiančių, smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokią neapykantą skatinančių komentarų autorius. Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus.