Siunčiami duomenys...

 

Gegužę „flyLAL – Lithuanian Airlines“ gavo 0,58 mln. litų pelno

  • Vakarai LT
  • 2007, liepos 16, 09:55

Pranešimas žiniasklaidai

2007 liepos 16 d.

Kaip ir buvo prognozuota gegužės mėnuo nacionalinei aviakompanijai „flyLAL – Lithuanian Airlines“ buvo taip pat pelningas. Oro bendrovė gavo 0,58 mln. litų pelno, kai pernai tuo pačiu metu buvo patyrusi 1,78 mln. litų nuostolį.

„Tai jau antras mėnuo iš eilės, kuomet rezultatai akivaizdžiai gerėja ir bendrovė gauna pelno. Preliminariais duomenimis, pirmojo pusmečio rezultatai viršijo mūsų prognozes ir yra net kelis kartus geresni nei pernai. Metų pradžioje patvirtintas 2007 m. aviakompanijos biudžetas ir finansiniai planai kai kam galėjo pasirodyti per daug ambicingi, tačiau rezultatai įrodo, jog dirbame kryptingai“, – sako aviakompanijos vadovas Saulius Stasiūnas.

Aviakompanijos veiklos pelnas, neskaičiuojant gautų pajamų iš kitos veiklos bei finansinių investicijų,  2007 m. gegužę išaugo iki 0,63 mln. litų, pernai šiuo laikotarpiu iš veiklos buvo patirtas 2,54 mln. litų nuostolis. Pajamos gegužį atitinkamai išaugo iki 21,3 mln. litų, o  „flyLAL – Lithuanian Airlines“ įsipareigojimai sumažėjo 14 proc.

Kaip jau buvo skelbta, balandį aviakompanija uždirbo 0,56 mln. litų bei gavo 19,5 mln. litų pajamų. Įvertinus esamas įplaukas bei iš anksto parduotus aviabilietus, pelningi turėtų būti birželis ir liepa. Pernai pirmąjį pelną aviakompanija gavo tik liepos mėnesį. Šiemet nuostolį iš skrydžių veiklos „flyLAL – Lithuanian Airlines“ žada sumažinti perpus, o nuo 2008 m. pradėti dirbti pelningai.

Apie „flyLAL – Lithuanian Airlines“

Šiuo metu 100 proc. Lietuvos nacionalinio vežėjo AB „flyLAL – Lithuanian Airlines“ akcijų valdo bendrovė „flyLAL Group“. Pagrindinė „flyLAL – Lithuanian Airlines“ veikla – keleivių skraidinimas, krovinių ir pašto siuntų gabenimas reguliariaisiais ir užsakomaisiais reisais.

Bendrovė tiesiogiai iš Vilniaus ir Palangos reguliariaisiais reisais skraidina keleivius į 18 pagrindinių Europos miestų. Kartu su bendrojo kodo partneriais „flyLAL – Lithuanian Airlines“ keleiviams suteikia galimybę iš Vilniaus nuvykti į daugiau kaip 500 pasaulio miestų. Nuo 2006 vasario 1 d. tinklapyje www.flylal.com/lt startavo internetinės bilietų prekybos sistema.

Rita Norutienė,

UAB „Baltic Media Partners“

projektų vadovė

„altinis: www.flylal.lt

Įrašykite savo komentarą:

Pasiliekame teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, pasirašytus kito asmens vardu, pažeidžiančius įstatymus, reklaminius, kurstančius nelegaliems veiksmams komentarus. Privalome specialiosioms Lietuvos tarnyboms pateikti duomenis apie įžeidžiančių, smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokią neapykantą skatinančių komentarų autorius. Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus.