Siunčiami duomenys...

 

„Fima“ plečia paslaugų spektrą

  • Vakarai LT
  • 2007, liepos 16, 10:03

Pranešimas žiniasklaidai

2007 liepos 16 d.

Elektroninių inžinerinių sprendimų bendrovė „Fima“ plečia savo veiklą ir siūlys pažangius kompiuterinių tinklų komutavimo sprendimus. Jie leis įmonėms diegti funkcionalesnius ir didesniam duomenų srautui pritaikytus kompiuterinius tinklus.

Paslaugų portfelį bendrovė išplėtė pasirašiusi sutartį su amerikiečių komutavimo įrangos lydere „Extreme Networks“. Ji yra viena iš ethernet tinklo standarto kūrėjų ir nuolat investuoja į šio tipo tinklų sprendimų plėtotę.

„Lietuvoje kaip ir visame pasaulyje praktiškai visos stambios įmonės naudoja ethernet tinklo standartą. Dabar joms galėsime pasiūlyti komutatorius, kurių dėka bendrą kompiuterinį tinklą bendrovės galės išnaudoti labai efektyviai: tas pats tinklas tarnaus ne tik interneto prieigai ar elektroniniam paštui, bet ir telefonijos, vaizdo stebėjimo, apsaugos, įeigos kontrolės, pastato valdymo ir kitoms sistemoms“, - teigia „Fimos“ generalinis direktorius Gintaras Juknevičius.

Jis tikisi, kad naujos partnerystės dėka per metus bendrovė 100 proc. padidins kompiuterinių tinklų aktyvinės įrangos pardavimų pajamas.

Pažangesnių komutavimo sprendimų poreikis labiausiai jaučiamas tarp stambių įmonių, kurios kelia itin aukštus tinklų saugumo reikalavimus bei tų, kurios turi geografiškai nutolusius padalinius.

„Bankai, draudimo kompanijos, duomenų centrai, geležinkelio, energetikos, medicinos ir kitų sektorių įmonės kelia vis didesnius reikalavimus kompiuteriniams tinklams. Joms svarbu, kad turimas tinklas būtų pajėgus, spartus, stabiliai veiktų ir duomenis perduotų itin saugiai“, - teigia “Fimos” Telekomunikacinių sprendimų departamento direktorius Eugenijus Kurtinaitis.

„Fima“ specialistas tikina, kad „Extreme Networks“ sprendimai yra pranašesni nei konkurentų siūlomi produktai. Amerikiečių gaminami komutatoriai veikia stabiliau, juose esanti programinė įranga pati reaguoja į pastebimus tinklo sutrikimus ir žaibiškai koreguoja reikiamus parametrus.

Be to, „protingi“ komutatoriai patys atpažįsta į tinklą įjungiamus prietaisus. Dėl to kompiuterinio tinklo architektūra ir valdymas yra paprastesnis ir “draugiškesnis” vartotojams.

G. Juknevičiaus teigimu, bendradarbiauti su „Extreme Networks“ pasirinkta dar ir todėl, kad šios kompanijos įrenginiai optimizuoti bendrovės „Avaya“ produktams. O su pastarąja bei jos ištakinėmis kompanijos „Fima“ dirba jau ilgiau nei 10 metų. Bendradarbiaudama su abiem įmonėmis, „Fima“ galės pasiūlyti kompleksinius sprendimus, pasižyminčius dar geresniu suderinamumu bei stabilesniu darbu.

Apie UAB „Fima“

Elektroninių inžinerinių sprendimų lyderė Lietuvoje – bendrovė „Fima“ – teikia duomenų apdorojimo ir perdavimo, automatikos, apsaugos, elektronikos bei telekomunikacijų sprendimus, taip pat siūlo sprendimus šiuolaikiniam miestui. 2006 metais bendrovės pajamos siekė 98 mln. litų ir buvo 48 proc. didesnės nei 2005-aisiais.

1992 metais įkurta bendrovė per 15 veiklos metų jau įgyvendino keletą tūkstančių įvairaus dydžio ir sudėtingumo projektų Lietuvoje ir užsienyje. Iš 100 didžiausių Lietuvos kompanijų daugiau kaip pusė yra „Fimos“ klientai.

Bendrovė, kurioje dirba 320 aukštos kvalifikacijos specialistų, yra įtraukta į NATO skelbiamuose konkursuose galinčių dalyvauti įmonių sąrašą.

„Fima“, kurios pagrindinė būstinė įsikūrusi Vilniuje, yra įsteigusi filialus Kaune, Klaipėdoje ir Šiauliuose. 2006 metų pabaigoje bendrovė įsteigė dukterinę įmonę Latvijoje. „Fima“ yra oficiali plačiai žinomų užsienio kompanijų, tokių kaip „Avaya“, „Lucent technologies“,„Bosch“,„IBM“, „HP“ ir kitų bendrovių partnerė.

Jurgita Bukauskaitė

UAB „FIMA“

marketingo vadovė

„altinis: www.fima.lt

Įrašykite savo komentarą:

Pasiliekame teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, pasirašytus kito asmens vardu, pažeidžiančius įstatymus, reklaminius, kurstančius nelegaliems veiksmams komentarus. Privalome specialiosioms Lietuvos tarnyboms pateikti duomenis apie įžeidžiančių, smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokią neapykantą skatinančių komentarų autorius. Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus.