Siunčiami duomenys...

 

Žurnalo "Biuro adminstravimas" 2007m. Nr.7-8 anonsas

  • Vakarai LT
  • 2007, liepos 18, 14:36

Ne kiekvienam pasiseka susirasti darbą, apie kurį svajojome mokyklos suole ar studijų metais. Kartais savo svajonės taip ir neįgyvendiname, susitaikome su tuo, kad darbas – tai tik pragyvenimo šaltinis, o ne galimybė realizuoti savo lūkesčius. Kauno technologijos universitete verslo administravimą studijuojančios 22 metų Silvijos SKINDERYTĖS svajonė išsipildė – jau daugiau nei metus ji dirba administratore „Hansabanke“. Koks gi tas darbas anapus klientų aptarnavimo salės: kokie kasdieniai rūpesčiai, darbo specifika, santykiai su vadovais ir kolegomis, kokie tolesni siekiai ir svajonės? Plačiau apie tai skaitykite straipsnyje SVAJONĖS IŠSIPILDĖ PIRMOJE DARBOVIETĖJE.

***

Personalo atranka – viena pagrindinių personalo vadybininko pareigų. Tačiau, kaip rodo praktika, ne visos organizacijos tokius specialistus turi ir neretai personalo parinkimu užsiima vadovas ar kiti įmonės darbuotojai. Galimas dalykas, kad kai kurių darbuotojų parinkimu bus pavesta pasirūpinti biuro administratoriui ar sekretoriui.

Personalo parinkimas – labai svarbi, tačiau nelengva užduotis. Jei jūs parinkote ne tą žmogų, teks vėl išlaidauti ieškant naujo darbuotojo ir gaišti darbo laiką. Neteisingas parinkimas gali turėti ypač rimtų pasekmių: kadrų kaita, darbo našumo sumažėjimas, konfliktai kolektyve. Tačiau didelė atsakomybė dar nereiškia, kad biuro administratorius negali dalyvauti parenkant darbuotojus. Jei turite patirties, įmonėje dirbate ne pirmus metus, darbuotojų paieška ir parinkimas jums gali tapti nauju laipteliu į ateities karjeros aukštumas.

Straipsnyje PERSONALO ATRANKA: KANDIDATŲ PAIEŠKA IR ĮVERTINIMAS aptariami kai kurie praktiniai žingsniai, padėsiantys jums organizuoti pokalbį ir atrinkti geriausius kandidatus.

***

Vien pagalvojus, kad po dviejų trijų dienų baigiasi atostogos ir prieš akis ištisi metai laukimo naujų, ne vienam atostogaujančiajam gali taip subjurti nuotaika, jog pirmosiomis savaitėmis jis bus nepajėgus efektyviai dirbti.

Straipsnis PO ATOSTOGŲ Į DARBĄ?.. SU MALONUMU! apie tai, kaip išvengti streso pasibaigus atostogoms.

***

Organizacijos užsiima įvairia veikla. Visoms bendra tai, kad jos negali funkcionuoti be valdymo, kurį galima apibrėžti kaip poveikį siekiant tvarkyti ir tobulinti atitinkamą sritį. Valdymo sprendimai rengiami ir priimami vykdant valdymo funkcijas. Viena iš svarbesnių – organizavimo funkcija. Ji apima daugelį administravimo sričių. Organizacija turi ne tik vykdyti parengtą veiklos planą, rūpintis, kad jos struktūra atitiktų tikslus, išteklius ir poreikius, sudaryti kompetentingą bei energingą valdžią ir kt. Organizacija privalo personalui pateikti aiškius ir tikslius nurodymus, kaip siekti numatytų tikslų, derinti pastangas ir darbus, aiškiai apibrėžti tarnybines pareigas, užkirsti kelią nustatytos tvarkos pažeidimams, kontroliuoti organizacijos veiklą ir kt.

Taigi išskirtinis organizavimo funkcijos įgyvendinimas padeda sukurti efektyvią, šiuolaikišką organizacijos struktūrą, o darnus jos narių ir padalinių darbas siekti numatytų tikslų. Ši funkcija tiesiogiai sietina su tvirtinamaisiais dokumentais, kuriuose reglamentuojami organizacijos uždaviniai, pagrindinės veiklos kryptys, įvairių struktūrų, jų dalių sudarymas, funkcijų, pareigų, atsakomybės tarp padalinių ir darbuotojų pasidalijimas, darbo organizavimo tvarka, finansavimo šaltiniai, reorganizavimo ir likvidavimo tvarka ir kt. Plačiau apie tai – straipsnyje RAŠTINĖS NUOSTATAI – TEISĖS AKTAS, UŽTIKRINANTIS DARNŲ PADALINIO DARBĄ.

***

Naujomis gyvenimo sąlygomis kiekvienam žmogui tenka būti kalbėtoju. Kalbėtojais mes vadiname ne tik tuos asmenis, kurie kalba auditorijose, plenariniuose posėdžiuose, susirinkimuose, mitinguose ir t. t., bet ir kiekvieną, kuriam žodžiu tenka kreiptis kad ir į nedidelį susirinkusiųjų būrelį. Informuoti, įtikinti, nuraminti, paskatinti – štai pareigos, kurias mums skiria pats gyvenimas. Tai aktualu tiems žmonėms, kurie dirba įstaigose, įmonėse arba visuomeninėse organizacijose. Parengti pranešimą, ataskaitą, apginti projektą, pristatyti įmonę ar veiklos sritį – tai kasdienis jų darbas. Mokėjimas tinkamai išreikšti mintis – tai kalbėti aiškiai, trumpai ir įtikinamai. Taip kalbėti turi ne tik visuomenės veikėjas, verslininkas, mokslininkas, įstaigos darbuotojas, bet ir kiekvienas žmogus. Apie tai skaitykite straipsnyje Oratorinis menas biuro darbuotojams.

***

Pasirodo, mielos damos, kiekviena gimstame su savo spalvų gama. Tai nustatė spalvos terapeutai – naujos medicininės psichologijos krypties specialistai. Jie įrodė, kad rengdamiesi netaisyklingai, t. y. ne savos spalvų gamos drabužiais, pažeidžiame vidaus organų veiklą. Netiesa, kad kuri nors spalva gali žmogui netikti, – teigia jie. Bet kuris žmogus, blondinas ar brunetas, gali vilkėti visų spalvų aprangą. Reikia tik taisyklingai pasirinkti savąjį atspalvį. Būtent čia ir slypi visa paslaptis. Plačiau apie tai skaitykite straipsnyje ĮVAIZDĮ LEMIA IR SPALVA.

„altinis: www.paciolis.lt

Įrašykite savo komentarą:

Pasiliekame teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, pasirašytus kito asmens vardu, pažeidžiančius įstatymus, reklaminius, kurstančius nelegaliems veiksmams komentarus. Privalome specialiosioms Lietuvos tarnyboms pateikti duomenis apie įžeidžiančių, smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokią neapykantą skatinančių komentarų autorius. Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus.