Siunčiami duomenys...

 

„Fauga“ dvigubina vartų gamybos pajėgumus

  • Vakarai LT
  • 2007, liepos 25, 13:13

Pranešimas spaudai

2007 m. liepos 25d.

Plastikinių langų, durų ir vartų gamintoja bei tiekėja UAB „Fauga“  nuo 2007 m. liepos mėnesio didina vartų gamyklos pajėgumus. Bus sukurta daugiau naujų darbo vietų, o įmonės gamykloje vartų ketinama pagaminti 60 proc. daugiau nei iki šiol. 

Investuoti į gamyklos pajėgumų didinimą paskatino sėkmingas bendradarbiavimas su įmonės atstovais užsienyje praėjusiais metais. Anot „Faugos“ pardavimų direktoriaus Arvydo Gavėnavičiaus, įmonės produktas tiek dėl kainos, tiek dėl kokybės patrauklus ne tik Lietuvos, bet ir Latvijos bei Estijos rinkoms.

„Galėdami gaminti 50proc. daugiau, tikimės didinti savo rinkos dalį šiose šalyse, o per 2007 metus vartų pardavimų skaičių ketiname padidinti 60 proc.“, - planais dalijasi Arvydas Gavėnavičius.

Dar vienas svarbių veiksnių, įtakojusių sprendimą investuoti į gamyklos pajėgumų didinimą – siekis išlaikyti standartinius gamybos terminus sezono metu ir kaip įmanoma greičiau aptarnauti klientą.

A. Gavėnavičiaus teigimu, vartų paklausą didina ne tik statybų kompanijos, tačiau ir privatūs asmenys. Žmonės linkę vis daugiau pinigų išleisti vartams.

„Pastaruoju metu žymiai daugiau perkama vartų su pavaromis, nestandartinių paviršių vartų. Toks suaktyvėjimas sietinas tiek su augančiu pragyvenimo lygiu, tiek su palankiomis kreditavimo sąlygomis. Juo labiau, kad vartų kaina sudaro labai nedidelę dalį statomo individualaus namo sąmatos – vos 0,5-1 proc.“, - teigia A. Gavėnavičius.

Apie UAB „Fauga“:

1993 metais veiklą pradėjusi UAB „Fauga“ buvo pirmoji modernių pakeliamų garažo vartų importuotoja ir tiekėja Lietuvoje bei viena pirmųjų plastikinių langų gamintojų.  Šiuo metu bendrovė „Fauga“ turi plačiausią nuosavą langų, vartų ir durų prekybos tinklą Lietuvoje ir filialus Latvijoje bei Ukrainoje ir yra viena didžiausių plastikinių langų gamintoja.

Bendrovė „Fauga“ atstovauja vieną didžiausių Vakarų Europos garažo vartų gamintoją „Novoferm GmbH“. Be to, jau penkerius metus nuosavame „Faugos“ ceche iš vokiškų medžiagų, naudojant kompanijos „Novoferm“ technologiją, renkami garažo vartai „Termo“.

2006 m. konsoliduota grupės apyvarta sudarė 54 mln. litų.

Šiuo metu „Faugos“ įmonių grupėje dirba 410 žmonių.

Rita Bačinskienė

Marketingo skyrius

UAB „Fauga“

„altinis: www.fauga.lt

Įrašykite savo komentarą:

Pasiliekame teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, pasirašytus kito asmens vardu, pažeidžiančius įstatymus, reklaminius, kurstančius nelegaliems veiksmams komentarus. Privalome specialiosioms Lietuvos tarnyboms pateikti duomenis apie įžeidžiančių, smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokią neapykantą skatinančių komentarų autorius. Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus.