Siunčiami duomenys...

 

Birželį „flyLAL – Lithuanian Airlines“ gavo pelno ir sumažino pusmečio nuostolį

  • Vakarai LT
  • 2007, rugpjūčio 14, 09:35

Pranešimas žiniasklaidai

2007 rugpjūčio 14 d.

Pirmąjį vasaros mėnesį nacionalinė aviakompanija „flyLAL – Lithuanian Airlines“ gavo 0,61 mln. litų veiklos pelno, kai pernai tuo pačiu metu buvo patyrusi 0,2 mln. litų veiklos nuostolį. Trečią mėnesį iš eilės gautas pelnas pusmečio nuostolį, lyginant su 2006 m. pirmuoju pusmečiu, leido sumažinti 61 proc.

„Kaip ir buvo prognozuota, birželis aviakompanijai buvo pelningas. Tai leido bendrą pusmečio nuostolį sumažinti daugiau negu dvigubai, lyginant su praėjusiais metais. Jei viskas vyks pagal planą, visų metų nuostolį iš skrydžių veiklos turėtumėm sumažinti perpus“, – sako „flyLAL – Lithuanian Airlines“ vadovas Saulius Stasiūnas.

Per pirmąjį šių metų pusmetį nuostolis sumažintas iki 6,9 mln. litų, kai tuo tarpu pernai tuo pačiu metu jis siekė 17,9 mln. litų. Birželį aviakompanijos pelnas išaugo iki 0,32 mln. litų, pernai šiuo laikotarpiu buvo patirtas 72 tūkst. litų nuostolis. Pajamos birželį atitinkamai išaugo iki 25,2 mln. litų, o  „flyLAL – Lithuanian Airlines“ įsipareigojimai sumažėjo 9 proc.

Įvertinus esamas įplaukas bei iš anksto parduotus aviabilietus, pelningi turėtų būti ir kiti vasaros skrydžių sezono mėnesiai. Pernai pirmąjį pelną aviakompanija gavo tik liepos mėnesį.

Apie „flyLAL – Lithuanian Airlines“

Šiuo metu 100 proc. Lietuvos nacionalinio vežėjo AB „flyLAL – Lithuanian Airlines“ akcijų valdo bendrovė „flyLAL Group“. Pagrindinė „flyLAL – Lithuanian Airlines“ veikla – keleivių skraidinimas, krovinių ir pašto siuntų gabenimas reguliariaisiais ir užsakomaisiais reisais.

Bendrovė tiesiogiai iš Vilniaus ir Palangos reguliariaisiais reisais skraidina keleivius į 18 pagrindinių Europos miestų. Kartu su bendrojo kodo partneriais „flyLAL – Lithuanian Airlines“ keleiviams suteikia galimybę iš Vilniaus nuvykti į daugiau kaip 500 pasaulio miestų. Nuo 2006 vasario 1 d. tinklapyje www.flylal.com/lt startavo internetinės bilietų prekybos sistema.

Eglė Gabrytė

RSVA „Baltic Media Partners“

„altinis: www.flylal.lt

Įrašykite savo komentarą:

Pasiliekame teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, pasirašytus kito asmens vardu, pažeidžiančius įstatymus, reklaminius, kurstančius nelegaliems veiksmams komentarus. Privalome specialiosioms Lietuvos tarnyboms pateikti duomenis apie įžeidžiančių, smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokią neapykantą skatinančių komentarų autorius. Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus.