Siunčiami duomenys...

 

"Klaipėda regiono plėtros strategija 2020" - seminaras nemokamas

  • Vakarai LT
  • 2006, lapkričio 22, 20:32

Klaipėda. 2020 metai.

Klaipėdos politikai, verslininkai, technologijų ekspertai, valdininkai ir žiniasklaidos atstovai prie vieno stalo susės bendrai diskusijai, kaip Klaipėdos regionas turėtų atrodyti 2020 metais? Ko reikia, kad miestas taptų vieta, kur gera gyventi?

Suburti skirtingų sferų žmones paskatino visuomenėje vyraujanti nuomonė, jog neretai miesto vizijos, dabartinės regiono plėtros srategijos kuriamos ne visada atsižvelgiant į visuomenės ar jos lyderių pozicijas. Kad miesto vizija būtų priimtina ne tik idėjų sumanytojams, bet ir patiems miesto gyventojams, tikslinga, jog vieningos strategijos, ekonominės, socialinės bei kultūrinės plėtros kūrime dalyvautų kuo įvairesnės socialinės grupės.

Siekiant, kad visuomenė galėtų įsitraukti į diskusiją dėl uostamiesčio plėtros vizijos, „Klaipėdos regiono plėtros agentūra“ organizuoja seminarą „Klaipėdos regiono plėtros vizija 2020 .“

Tikimasi, jog subūrus skirtingose srityse dirbančius žmones pavyks surasti bendrų sprendimų dėl uostamiesčio ateities, kad per ateinančius dešimtmečius Klaipėdos regione būtų sukurtos optimalios gyvenimo sąlygos. Atsižvelgiant į visuomenės lūkesčius, tikimasi užikrinti dėsningą ekonominę, socialinę bei kultūrinę plėtrą.

Planuojama, jog su politikų, verslininkų, žiniasklaidos atstovų, technologijų ekspertų siūlymais dėl Klaipėdos miesto vizijos miestelėnai galės susipažinti internete. Bus laukiama ir konkrečių jų pasiūlymų, kaip sukurti nuosekliai besivystančio uostamiesčio ir Klaipėdos regiono viziją

Seminarui apie uostamiesčio viziją ir Klaipėdos regiono plėtrą vadovaus socialinių mokslų daktaras Paolo Mario Remo Martinez. Florencijos inovacijų agentūroje „Firenze Tecnologia” vyriausiuoju analitiku dirbančio mokslininko paskaitos įvairiose Europos šalyse susilaukia didelio susidomėjimo.  Martinez jau daugiau nei 20 metų konsultuoja privačias ir valstybines įstaigas, inovacijų ir technologijų diegimo, plėtros planavimo, partnerystės bei inovatyvios darbo aplinkos kūrimo srityse.

Klaipėdos regiono plėtros agentūros organizuojamas seminaras „Klaipėdos regiono plėtros vizija 2020 “ vyks  viešbutyje „Klaipėda“,  lapkričio 27 d.  Pradžia – 10. 00

 

Seminaro „Klaipėdos regiono plėtros vizija“  aprašymas

 2006-11-27 (pirmadienį) grupė politikų, valdininkai, žurnalistai , technologijų ekspertai, bei verslininkai susitiks  seminare „Klaipėdos regiono plėtros vizija“ Klaipėdos viešbutyje, Klaipėdoje Naujojo sodo g. 1. Dalyviai diskutuos ir ieškos sprendimų tokioms šių dienų bei ateities problemoms:

  • ekonominė regiono plėtra
  • mokslas ir technologijos
  • Socialinės aplinkos gerinimas
  • ekologija

Seminaro dalyviai bus pakviesti tam, kad padėtų sukurti nuosekliai besivystančio Klaipėdos regiono 2020-aisiais metais viziją bei suformuoti naujas idėjas ir rekomendacijas vietinei bei ES finansuojamai veiklai, atsižvelgiant į ryšį tarp technologijos, visuomenės ir aplinkos. Pagrindinis šio seminaro tikslas yra padaryti regioną nuosekliai besivystančiu, bei išspręsti vietines plėtros problemas ateinančiais dešimtmečiais.

Jeigu viešos ir privačios bendrovės, technikos ir aplinkos ekspertai bei vietinės valdžios institucijos nedės bendrų pastangų formuojant regiono plėtros viziją, regiono plėtra susidurs su sunkumais. Regiono aplinką veikia visų regione gyvenančių ir dirbančių žmonių elgesys, todėl pokyčiais turi domėtis minėtos žmonių grupės.

Seminaras vykdomas pagal EASW (Europe Awariness Scenario Workshop) metodiką. EASW metodika buvos  sukurta, kaip priemonė užmėgsti dialogą, bei padėti vietinėms interesų  grupėms planuoti ir bendradarbiauti vystant regiono plėtros vizijos projektus

Vietinio seminaro uždaviniai:

Bendras seminaro uždavinys yra identifikuoti ir išsiaiškinti įvairius technologijų, viešosios politikos, privačių bei visuomenės veiksmų derinimo būdus, kad per ateinančius dešimtmečius būtų sukurtos optimalios gyvenimo ir veiklos sąlygos regione. Pagrindinis vietinio veiksmų plano-seminaro tikslas yra:

  • Skatinti ir plėtoti diskusiją tarp atskirų visuomenės grupių, formuojant regiono plėtros viziją.
  • pasikeisti žiniomis, nuomonėmis ir idėjomis su gyventojais, technologijų ekspertais, politikos kūrėjais ir privataus sektoriaus atstovais;
  • identifikuoti ir aptarti problemų skirtumus ir panašumus bei sprendimų būdus tarp skirtingų dalyvių grupių;
  • identifikuoti ir aptarti optimalių gyvenimo sąlygų regione užtikrinimo pagrindines kliūtis;
  • sukurti naujas idėjas ir gaires ateities veiksmams, politiką bei iniciatyvas vietiniu, valstybės bei ES mastu;
  • skatinti viešus debatus apie gyvenimą regione artimiausioje ateityje bei technologijų vaidmenį vietos bendruomenėje.

Veiksmų planas-seminaras

Veiksmų planas-seminaras yra vienos dienos 24-32 dalyvių, suskirstytų į keturias grupes susitikimas iš keturių grupių susitikimas. Kartu jie keičiasi požiūriais bei patirtimi, diskutuoja apie vizijas, kliūtis ir iniciatyvas reikalingas užtikrinti nuoseklią regiono plėtrą. Šiame procese visi dalyviai turi eksperto vaidmenį, nes kaip vietos veikėjai jie:

  • žino vietos galimybes bei kliūtis;
  • pokyčiai priklauso nuo jų veiklos dabar ir ateityje.

Svarbiausias veiksmų plano-seminaro rezultatas yra tas, kad formuluojant tikslus bei poreikius, susijusius su ateities planavimu ir vystymu, yra įtraukiama daug skirtingų žmonių. Viešos diskusijos dėka, galima pasiekti susitarimą tarp atskirų visuomenės grupių, bei užsitikrinti visuomenės palaikymą regiono plėtros projektams.

Seminaro etapai

  1. Įžanga ir inspiravimas. Trumpas veiksmų plano pristatymas.
  2. Vizijos kūrimas. Dalyviai sukuria savo pačių viziją-Klaipėdos regionas 2020. Jie daro tai, kurdami neigiamas ir teigiamas plėtros vizijas, kurdami geriausią ir blogiausią regiono ateities viziją.
  3. Teminės grupės: ką reikia padaryti? Pagrindinė dienos užduotis yra nustatyti, kaip galima realizuoti vizijas. Dalyviai yra suskirstomi į keturias temines grupes, kurios turi nuspręsti „ką reikia padaryti”, kad vizijos būtų įgyvendintos. Kiekviena teminė grupė generuoja jai priskirtus scenarijus siekdama sukurti preliminarų scenarijų įgyvendinimo planą
  4. Idėjų parinkimas ir įvertinimas. Darbo grupių idėjos yra suklasifikuojamos ir pristatomos plenariniame posėdyje. Į šį pristatymą taip pat įeina  idėjų tinkamumo įvertinimas.
  5. Įvertinimas. Dalyviai užpildo seminaro rezultatų ir darbo metodų įvertinimo schemą.

Seminaro paskirtis

Naudojantis sukurtais kokybiniais veiksmų planais, galima bendrais bruožais nustatyti alternatyvius plėtros būdus kartu su technologiniais laimėjimais, naujomis organizacinėmis struktūromis ir radikaliai pasikeitusiais elgesio modeliais. Tokie veiksmų planai gali būti naudojami diskusijose apie alternatyvius ateities veiksmus bei ilgalaikį planavimą.

Svarbiausia seminaro užduotis pateikti regiono plėtros scenarijus, inicijuojant atskirų socialinių ir institucinių grupių diskusiją . Visuomenės grupių įtraukimas į regiono plėtros scenarijaus kūrimą lemia visuomenės palankumą pateiktoms idėjoms, paspartina scenarijų įgyvendinimą dėl didesnio politinio ir ekonominio suinteresuotumo.

Seminarą veda  Paolo Mario Remo Martinez .

Lektorius turi socialinių mokslų daktaro laipsnį. Jau daugiau nei 20 metų konsultuoja privačias ir valstybines įstaigas, inovacijų ir technologijų diegimo, plėtros planavimo, partnerystės bei inovatyvios darbo aplinkos kūrimo srityse. Šiuo metu mokslines žinias bei patirtį realizuoja Florencijos inovacijų agentūroje  „Firenze Tecnologia”, kur užima vyriausiojo analitiko pareigas. Per pastaruosius 20 metų publikavo daugybę mokslinių straipsnių inovacijų diegimo, planavimo bei organizacinio bendradarbiavimo temomis, vedė mokymus bei skaitė paskaitas daugelyje Europos valstybių.

Registracija ir daugiau informacijos:

Andrius Sutnikas

UAB „VRA“ direktorius

Tel. +37068637681; +370 46 40184

El.p. andrius@manager.lt

„altinis: Vakarai.LT

Įrašykite savo komentarą:

Pasiliekame teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, pasirašytus kito asmens vardu, pažeidžiančius įstatymus, reklaminius, kurstančius nelegaliems veiksmams komentarus. Privalome specialiosioms Lietuvos tarnyboms pateikti duomenis apie įžeidžiančių, smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokią neapykantą skatinančių komentarų autorius. Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus.