Siunčiami duomenys...

 

Telšių apskrities valstybinėje mokesčių inspekcijoje – naujas vadovas

  • Vakarai LT
  • 2007, rugpjūčio 28, 12:42

Pranešimas spaudai

2007 m. rugpjūčio 28 d., Telšiai.

Šiandien Telšių apskrities valstybinės mokesčių inspekcijos (toliau - Telšių AVMI) viršininko pareigas laimėjęs konkursą pradėjo eiti Algimantas Laucevičius.

44–erių metų A.Laucevičius turi ekonomisto organizatoriaus ir teisininko kvalifikacijas, studijavo Lietuvos žemės ūkio bei Vilniaus universitetuose. Nuo 1992 m. iki 1997 m. dirbo Telšių rajono policijos komisariato Ekonominių nusikaltimų tyrimo skyriuje inspektoriumi. Nuo 1997 m. vadovavo Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) prie LR Vidaus reikalų ministerijos (VRM) Telšių apskrities skyriui.

“Lietuvoje statistinis vadovų darbo laiko vidurkis tose pačiose pareigose yra penkeri metai. Aš FNTT prie LR VRM  Telšių apskrities skyriui vadovavau daugiau kaip 10 metų”, - dalyvauti konkurse paskatinusią priežastį įvardijo naujasis Telšių AVMI vadovas, pabrėždamas, kad įgytą vadovavimo patirtį bus nesunku pritaikyti naujame darbe.    

A.Laucevičius įžvelgia nemažai sąsajų tarp ankstesnio ir naujojo darbų, nes daug dėmesio buvo ir yra skiriama FNTT prie LR VRM ir VMI prie FM bendradarbiavimui - abi institucijos pasirašiusios bendradarbiavimo susitarimus, patvirtinusios taisykles. Telšių AVMI ir FNTT prie LR VRM  Telšių apskrities skyrius taip pat bendradarbiauja, tiriant galimus ekonominius ir finansinius pažeidimus Telšių apskrityje.

Naujasis Telšių AVMI viršininkas planuoja toliau stiprinti bendradarbiavimą su valstybinėmis institucijomis, kad būtų išaiškinama kuo daugiau nesąžiningų mokesčių mokėtojų.  A.Laucevičius įvardijo ir kitus naujo darbo tikslus - efektyvų mokesčių administravimą, bendravimą ir bendradarbiavimą su sąžiningai mokesčius mokančiais mokesčių mokėtojais.

„Dirbdamas FNTT prie LR VRM  Telšių apskrities skyriuje daug bendravau su Telšių AVMI specialistais, nemažai žinau apie mokesčių inspekcijos skiriamą didelį dėmesį mokesčių mokėtojų aptarnavimo kokybei, diegiamas naujoves, siekiant įgyvendinti „vieno langelio“ principą ir skatinant savanorišką mokesčių sumokėjimą“, - sakė A. Laucevičius, akcentuodamas, jog ir toliau sieks, kad Valstybinė mokesčių inspekcija taptų patarėju mokesčių klausimais.  

 Apie Valstybinę mokesčių inspekciją:

Valstybinė mokesčių inspekcija (toliau – VMI), vykdydama įstatymų jai pavestas funkcijas yra atsakinga už 26 mokesčių administravimą, iš jų pagrindiniai - pelno mokestis, pridėtinės vertės mokestis, gyventojų pajamų mokestis, akcizo mokestis. VMI sistemą sudaro biudžetinės įstaigos - centrinis mokesčių administratorius – Valstybinė mokesčių inspekcija prie Lietuvos Respublikos finansų ministerijos  (toliau - VMI prie FM) ir vietos mokesčių administratoriai  - apskričių valstybinės mokesčių inspekcijos. VMI teikia paslaugas ir konsultacijas visais mokesčių apskaičiavimo, deklaravimo ir sumokėjimo klausimais, rengia mokesčių įstatymų komentarus, mokesčių deklaracijas bei jų užpildymo tvarkas, vykdo mokesčių mokėtojų kontrolę, išieško laiku nesumokėtus mokesčius, grąžina pajamų mokesčio permokas, atlieka kitas įstatymų numatytas funkcijas. VMI veikia elektroninio deklaravimo sistema, leidžianti šalies mokesčių mokėtojams internetu pildyti ir pateikti deklaracijas, taip pat teikia daug kitų elektroninių paslaugų. Nuo 2006 metų balandžio 1 dienos VMI veikia Mokesčių informacijos centras, kurio specialistai trumpuoju nemokamu telefonu 1882 teikia konsultacijas visos Lietuvos gyventojams ir įmonėms gyventojų pajamų mokesčio, socialinio draudimo įmokų ir privalomojo sveikatos draudimo įmokų klausimais, konsultuoja pridėtinės vertės, nekilnojamojo turto, pelno bei socialinio mokesčio klausimais, apie pajamų ir turto deklaravimą, teikia informaciją dėl mokestinių procedūrų vykdymo bei bendrąją informaciją apie VMI.

Alma Šimkuvienė,

Telšių apskrities valstybinės mokesčių inspekcijos

atstovė spaudai

„altinis: www.vmi.lt

Įrašykite savo komentarą:

Pasiliekame teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, pasirašytus kito asmens vardu, pažeidžiančius įstatymus, reklaminius, kurstančius nelegaliems veiksmams komentarus. Privalome specialiosioms Lietuvos tarnyboms pateikti duomenis apie įžeidžiančių, smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokią neapykantą skatinančių komentarų autorius. Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus.