Siunčiami duomenys...

 

Telekonferencija “Aplinkosaugos forumas”

  • Vakarai LT
  • 2007, rugpjūčio 28, 16:09

Pranešimas spaudai

2007 08 23

Pažangiose pasaulio įmonėse vis didesnis dėmesys yra skiriamas naujiems kokybės ir aplinkos apsaugos vadybos metodams. Tai tampa verslo gerinimo ir sėkmės pagrindu. Lietuvoje apie aplinkos apsaugos būtinybę kalbama vis aktyviau  – tokie principai numatomi ir ES normatyviniuose aktuose.

Siekdamas Klaipėdos regiono institucijas ir įmones supažindinti su reikalinga informacija aplinkos apsaugos tema, naujausiais kokybės ir aplinkos apsaugos vadybos metodais,  Klaipėdos mokslo ir technologijų parkas (KMTP) rugpjūčio 30 dieną kviečia į telekonferenciją – diskusiją “Aplinkosaugos forumas”. Telekonferencija vyks tarp Klaipėdos ir Pomeranės (Lenkija) mokslo ir technologijų parkų.

“Naujų kokybės vadybos metodų ir prevencinės aplinkos apsaugos vadybos nauda yra pelno ir konkurencingumo didinimas, kuris leidžia pagerinti ekonominius rodiklius, sumažinti neigiamą poveikį aplinkai. Be to, įmonės, kurios vadovaujasi aplinkosaugininiais principais, ženkliai padidina pelną, pagerina gaminių kokybę, savo įvaizdį, padidina produktyvumą”, - . apie aplinkosaugos svarbą pasakojo KMTP direktorė Roma Stubrienė.

Specialistai pabrėžia, jog norint, kad Lietuvos įmonės ir institucijos optimizuotų ekonominį ir aplinkos apsaugos veiksmingumą., būtina daugiau dėmesio skirti prevencinėms aplinkos apsaugos priemonėms, kokybės ir aplinkos apsaugos sistemų integravimui, visuotinei kokybės vadybai.

Ypatingai aplinkosaugos svarba susirūpina įmonės, turinčios glaudžių ryšių su užsienio kompanijomis ar eksportuojančios žymią dalį produkcijos už Lietuvos ribų. Tad telekonferencijoje kvalifikuoti Lietuvos ir Lenkijos specialistai supažindins ir su naujausiomis aplinkosauginėmis tendencijomis verslo aplinkoje.

Andrius Sutnikas

"VRA"

„altinis: www.kmtp.lt

Įrašykite savo komentarą:

Pasiliekame teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, pasirašytus kito asmens vardu, pažeidžiančius įstatymus, reklaminius, kurstančius nelegaliems veiksmams komentarus. Privalome specialiosioms Lietuvos tarnyboms pateikti duomenis apie įžeidžiančių, smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokią neapykantą skatinančių komentarų autorius. Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus.