Siunčiami duomenys...

 

Vakarų Lietuvoje architektų ir projektų valdytojų bendradarbiavimas

  • Vakarai LT
  • 2006, lapkričio 23, 11:58

Gerai žinoma Vilniaus architektų kompanija  „Pabaltijo namai“ ir Klaipėdos regione projektus valdanti komanda „SPS Projects“ pradeda bendradarbiauti, realizuojant kartotinius gyvenamųjų namų bei gyvenviečių adaptuotus projektus Vakarų Lietuvoje.

Tokio bendradarbiavimo jau seniai laukė tiek architektai, tiek ir projektų įgyvendintojai.

,,Žmonės iš Vakarų Lietuvos dažnai kreipiasi į mus, norėdami įsigyti kartotinio namo projektą, tačiau iki Vilniaus atvažiuoti ir pasikonsultuoti su mumis neranda laiko. Taip jie nepasiekia savo tikslo kuo skubiau susiprojektuoti namą bei pradėti statybas’’,- konstatuoja UAB „Pabaltijo namai“ direktorius architektas Algis Požemeckas,-,, Todėl nusprendėme turėti savo oficialų atstovą Klaipėdoje, bei pasirinkom - UAB „SPS Projects“.

UAB „Pabaltijo namai“ jau yra išleidusi keletą gyvenamųjų kartotinių namų katalogų ir ruošiasi artimiausiu metu išleisti dar vieną. Katalogais prekiauja visi didieji prekybos centrai, todėl žmonėms sudaromas labai didelis patogumas  pasirinkti namą iš katalogo, kurį gali įsigyti kiekvienas norintysis.

Nuo bendradarbiavimo pradžios Klaipėdoje kartoninių namų projektų katalogus taip pat bus galima peržiūrėti ir konsultuotis su specialistais UAB ,,SPS Projects’’ biure - H.Manto g. 84, Klaipėda.

Šis sumanymas išties yra savalaikis, kadangi Klaipėdos miesto, o ir rajono architektai ir kiti projektuotojai labai užsiėmę, o namų valdos žemės sklypų raida Klaipėdos rajone yra sparčiausia visoje Lietuvoje ( jau savivaldybė yra priėmusi virš pusantro tūkstančio paraiškų detaliems planams rengti). Sprendimas patogesniu žmonėms būdu platinti  namų kartotinius projektus paspartins projektavimo darbus, žmonės  turės galimybę greičiau pradėti statybą, bus kažkiek unifikuotas urbanistinis reljefas dėl kartotinių projektų tarpusavio panašumų bei medžiagiškumo ryšių’’- teigia bendrovės UAB „SPS Projects“ generalinis direktorius Dalius Viršilas.

Bendradarbiavimo projekte taip pat numatyta, jog partneriai sieks įdiegti gyvenviečių projektų adaptavimo koncepciją Klaipėdos regione - taip  investuotojui bus lengviau apsispręsti, kokios gyvenvietės koncepcijos jis pageidautų, kaip atrodytų bendras vaizdas. Taip pat UAB ,,SPS Projects’’ gali atlikti ir tyrimą, kurio rezultatai būtų atgalinis potencialių pirkėjų ryšys, renkantis vieną ar kitą gyvenviečių koncepsijas. Nekilnojamojo turto rinkai darantis vis sotesnei tokie tyrimai įgauna prasmę, galima daryti pagrįstas išvadas apie potencialumą, poreikį ir paklausą.

Bendradarbiavimo schemoje numatyta, jog UAB „Pabaltijo namai“ architektų sukurti projektai (architektūrinė ir konstruktyvinė TP dalys) bus parduodama klientui už kainą, nurodytą kainininke www.pabaltijonamai.lt , o ,,SPS Projects’’ komanda susies projektą su kliento sklypu, parengs techninį projektą bei išims statybos leidimą. Žmonės, kurie statosi, yra stipriai užsiėmę, jiems neverta laukti, kol projektuotojas 3-4 mėnesius projektuos, po to derins, galiausiai išims leidimą statybai. Bendradarbiavimo partneriai siūlo žymiai efektyvesnį kelią, kai per keletą mėnesių  nuo idėjos statytis namą, gali būti sutvarkyti visi žemės dokumentai bei statybos ir kitų darbų leidimai.

Taip pat SPS Projects pasiūlys projekto įgyvendinimo paslaugą: suskaičiuos biudžetą, parinks rangovus, atliks techninės priežiūros, kiekių kontrolės veiksmus, koordinuos dizainerius, kitų įgyvendinimo sričių specialistus, sutvarkys įkeitimo dokumentus, banko paskolą, atliks visas reikiamas procedūras, kad klientas po sutarto laiko drąsiai žengtų į savo svajonių namą.

UAB „Pabaltijo namai“ pagrindinė veikla - gyvenamųjų namų, gyvenviečių projektavimas, 

UAB „SPS Projects“ veikla - nekilnojamojo turto projektų valdymas, projektavimo bei statybų valdymas ir priežiūra, statinių pripažinimo tinkamais naudoti komisijos organizavimas, „statinių pridavimas“, atstovavimas klientui nuo žemės pirkimo iki raktų įteikimo, individualių namų statyba, projektų valdymo programinės įrangos kūrimas ir diegimas.

Šiuo metu komanda teikia techninės priežiūros paslaugas Klaipėdos rajone, Šilutės rajone, Klaipėdoje, Nidoje. Komanda valdo projektus Klaipėdoje, Rusnėje, Melnragėje, Šventojoje.

Taip pat kompanija atlieka tyrimus, kurių rezultatai įtakos programinės įrangos INOSTATUS PROJECT tobulinimo lygį.

 

UAB „SPS Projects“

Generalinis Direktorius

Dalius Viršilas

„altinis: Vakarai.lt

Įrašykite savo komentarą:

Pasiliekame teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, pasirašytus kito asmens vardu, pažeidžiančius įstatymus, reklaminius, kurstančius nelegaliems veiksmams komentarus. Privalome specialiosioms Lietuvos tarnyboms pateikti duomenis apie įžeidžiančių, smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokią neapykantą skatinančių komentarų autorius. Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus.