Siunčiami duomenys...

 

Apskaitos ir mokesčių apžvalga 2007 Nr. 9 anonsai

  • Vakarai LT
  • 2007, rugsėjo 12, 16:46

Paskelbtos 10 VAS „Pardavimo pajamos“ ir 11 VAS „Pardavimo savikaina ir veiklos sąnaudos“ naujos redakcijos. Siekiant kiek galima pagelbėti buhalteriams susipažinti su naujos redakcijos standartais, apžvelgiami svarbiausi jų pakeitimai. Pažymėtina, kad naujosios standartų redakcijos įsigalios nuo 2008 metų, tačiau jas leidžiama taikyti ir sudarant 2007 m. finansines ataskaitas. Plačiau – straipsnyje NAUJI VERSLO APSKAITOS STANDARTAI – GALVOS SKAUSMAS PO ATOSTOGŲ SUGRĮŽUSIEMS BUHALTERIAMS.

Pastaruoju metu interneto svetainės ir laikraščiai mirga nuo skelbimų, kuriuose prašoma paremti pervedant 2 proc. gyventojų pajamų mokesčio. Tiesa, šią paramą gali gauti ne visi, o tik registruoti paramos gavėjai. Parama taip pat laikoma Europos Sąjungos struktūrinių fondų, kitų nacionalinių ir tarptautinių organizacijų skiriamos lėšos. Įmonės taip pat dažnai remia viena kitą. Tad gaunančiųjų paramą išties yra labai daug. Straipsnyje GAUTOS PARAMOS APSKAITA BEI MOKESTINĖS PASEKMĖS aptariama įmonei suteiktos paramos apskaita ir iš to kylančias mokestinės pasekmės. Taip pat išsiaiškinami atvejai, kai nemokamai gautas turtas nelaikomas parama.

Straipsnio INDIVIDUALIŲ ĮMONIŲ VEIKLOJE NAUDOJAMO ILGALAIKIO MATERIALIOJO TURTO SĄNAUDŲ PRIPAŽINIMAS LEIDŽIAMAIS ATSKAITYMAIS 2 DALYJE APTARIAMI ŠIE KLAUSIMAI:

Transporto priemonių remonto sąnaudų atskaitymo iš įmonės pajamų tvarka;

Kito turto eksploatavimo sąnaudų atskaitymo iš įmonės pajamų tvarka;

Kito turto remonto sąnaudų atskaitymo iš įmonės pajamų tvarka;

Individualios įmonės nuosavybėn kaip turtinio įnašo perduoto individualios įmonės savininkui asmeninės nuosavybės teise priklausiusio turto naudojimo įmonės veikloje sąnaudos.

Straipsnio PREKIŲ TIEKIMO Į EUROPOS SĄJUNGĄ APMOKESTINIMAS PVM 2 dalyje apžvelgiami pagrindiniai į kitas ES valstybes tiekiamų prekių apmokestinimo principai: kada tiekiamas prekes galima apmokestinti taikant 0 proc. PVM tarifą; kada jos turi būti apmokestinamos taikant standartinį 18 proc. (ar 5 proc., jei toks tiekiamoms prekėms nustatytas) PVM tarifą; kokių prekių tiekimų duomenis reikia pateikti ketvirtinėje Prekių tiekimo į kitas ES valstybes nares ataskaitoje. Aptariami verslo tikslais į kitą ES valstybę išgabenamų prekių apmokestinimo ypatumai

Kituose numeriuose skaitykite:

MOKESTINIŲ NUOSTOLIŲ PERKĖLIMAS APSKAIČIUOJANT PELNO MOKESTĮ;

INVESTICINIO TURTO APSKAITA;

NUO ŠIOL „VISA BUHALTERIJA“ – APSKAITOS IR MOKESČIŲ DERINIMAS (10) ATSARGOS: FINANSINĖS APSKAITOS IR MOKESČIŲ REIKALAVIMŲ DERINIMAS;

VIEŠOJO SEKTORIAUS APSKAITOS REFORMA STRINGA;

SUTEIKTOS PARAMOS APSKAITA IR MOKESTINĖS PRIEVOLĖS.

„altinis: www.paciolis.lt

Įrašykite savo komentarą:

Pasiliekame teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, pasirašytus kito asmens vardu, pažeidžiančius įstatymus, reklaminius, kurstančius nelegaliems veiksmams komentarus. Privalome specialiosioms Lietuvos tarnyboms pateikti duomenis apie įžeidžiančių, smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokią neapykantą skatinančių komentarų autorius. Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus.