Siunčiami duomenys...

 

Mobilusis telefonas „perima“ biuro telefono funkcijas

  • Vakarai LT
  • 2007, rugsėjo 17, 11:59

Pranešimas žiniasklaidai

2007 rugsėjo 17 d.

„Avaya“ sprendimas suteikia galimybę darbuotojams mobiliuoju telefonu skambinti darbe panaudojant vidinį ryšį ir pamirštant mobiliojo ryšio tarifus

Šandien bendrovė „Avaya“ visame pasaulyje, taip pat ir Lietuvoje pristato pristato naują sprendimą, kuris Nokia Eseries verslo prietaiso savininkams suteikia galimybę būti pasiekiamiems vienu numeriu bei naudotis pažangesnėmis verslo telefonijos galimybėmis, tuo metu, kai jie keliauja tarp privataus Wi-Fi tinklo ir viešųjų mobilųjų tinklų.

Iš bendrovės pastato (jau įprasto WiFi tinklo) į išorinę aplinką (mobiliojo ryšio zoną) išeinantys arba iš jos į bendrovės pastatą grįžtantys darbuotojai naudodami dvigubo režimo komunikacijas gali perduoti telefono skambučius naudodami vieną mobilųjį prietaisą su VoIP funkcija. Tai suteikia galimybę darbuotojams išnaudoti daugumą biuro telefono pranašumų bei taupyti ne tik laiką, bet ir lėšas pokalbiams.

Šis sprendimas - tai Avaya one-X Mobile Dual Mode. IP pagrindu veikianti Avaya programa ir Nokia Eseries telefonai (modeliai Nokia E60, Nokia E61 ir Nokia E70) leidžia pasinaudoti visomis fiksuotojo ir mobiliojo ryšio konvergencijos teikiamomis galimybėmis. Skambinant į darbuotojo fiksuoto ryšio telefoną, skambutį galima priimti Nokia Eseries verslui skirtu prietaisu. Taip užtikrinamas mobiliojo darbuotojo pasiekiamumas klientams bei kolegoms, nepriklausomai nuo darbuotojo buvimo vietos.

Tai vyksta šiuo būdu: kai darbuotojas naudoja telefoną bendrovės pastato viduje, naujasis produktas naudoja bendrovės komunikacijos sistemą ir veikia saugiame Wi-Fi tinkle, kuriis įrengtas daugumoje Lietuvos bendrovių bei institucijų. Darbo vietoje nebereikia naudoti mobilųjį ryšį, todėl sumažėja išlaidos. Išvykęs už bendrovės Wi-Fi tinklo ribų, darbuotojas mygtuko paspaudimu gali perduoti skambutį iš Wi-Fi į išorinį mobilųjį tinklą ir toliau tęsti pokalbį jo nenutraukdamas.

Avaya one-X Mobile Dual Mode ir Nokia Eseries prietaisai verslui suteikia daugiau patogumo, funkcionalumo ir saugumo. Darbuotojai gali naudotis vienu prietaisu verslo ir asmeninėms reikmėms, būti pasiekiami vienu numeriu bei naudotis viena balso pašto pranešimų sąsaja. Šio dvigubo režimo sprendimo vartotoijai gali naudotis tokiomis telefonijos verslui funkcijomis, kaip konferencijos, perdavimas ir numerio rinkimas vienu klavišu (angl. extension dialing) – tai pagrindinės galimybės, užtikrinančios produktyvų mobiliųjų darbuotojų bendravimą. Viena iš saugumą užtikrinančių funkcijų – galimybė patvirtinti Nokia Eseries prietaiso autentiškumą PBX (angl. – Private Branch Exchange, telefoninė biuro stotelė). Taip prieiga prie bendrovės sistemų suteikiama tik įgaliotiems naudotojams, o bendrovė gali veiksmingiau kontroliuoti bevieles komunikacijas.

„Pastebime, kad telefonijos raidos cikle vis daugiau įmonių bendraudami su virtualiaisiais darbuotojais, kurių skaičius vis didėja, naudoja mobiliuosius prietaisus. Neskaitant mažesnių sąnaudų, integruoti Wi-Fi ir mobilieji prietaisai supaprastina valdymą ir leidžia įmonei veiksmingiau kontroliuoti bevielius balso perdavimo prietaisus“,- teigia Avaya atstovybės Baltijos šalyse vadovas Tomas Mačernis.

Šį dvigubo režimo sprendimą galima įsigyti jau dabar parsisiunčiant Avaya one-X Mobile Dual Mode programą į Nokia E60, Nokia E61 arba Nokia E70 telefonus. Tam reikia programinės įrangos Avaya Communication Manager, Avaya SIP (angl. Session Initiation Protocol) Enablement Services (SES) ir AVAYA plėtinio mobiliojo dvigubo režimo licencijai. Avaya SES naudoja SIP naudotojų registracijai ir suteikia galimybę naudotis perdavimo funkcija.

Apie "Avaya"

"Avaya" tiekia komunikacijų sprendimus, padedančius organizacijoms pertvarkyti savo veiklą ir taip įgyti pranašumą rinkoje. "Avaya" IP telefonijos, "Unified Communications", kontaktų centrų ir komunikatyvių veiklos procesų sprendimus naudoja daugiau kaip 1 mln. įmonių visame pasaulyje, įskaitant daugiau kaip 90 proc. FORTUNE 500® įmonių. "Avaya Global Services" teikia visapusiškas aptarnavimo paslaugas ir techninę pagalbą didelėms ir mažoms organizacijoms. Išsamesnių žinių kviečiame apsilankyti "Avaya" tinklavietėje adresu www.avaya.co.uk.

„Avaya“ partneriai Lietuvoje jau įdiegė tūkstančius sudėtingų „Avaya“ telekomunikacinių sprendimų stambiam verslui ir infrastruktūriniams objektams. Vieni sudėtingiausių jų įgyvendinti didžiausiuose Lietuvoje kontaktų centruose „Transcom WorldWide Vilnius“ ir „Lintel“, taip pat „Lietuvos geležinkeliuose“, LR Vidaus reikalų ministerijoje, Ignalinos AE, „Phillip Morris“, „Masterfoods“ bei kitose organizacijose.

Bendrovėms, su kuriomis „Avaya“ nuolat bendradarbiauja, suteikiami partnerio statusai. Pirmoji Baltijos šalyse aukščiausią – auksinio partnerio statusą-  įgijo UAB „Fima“.

Apie „Nokia“

„Nokia“ yra pasaulinė mobiliųjų komunikacijų lyderė, aktyviai įgyvendinanti mobiliųjų technologijų plėtros ir stiprinimo politiką. Bendrovės tikslas — išplėsti žmonių galimybes teikiant saugius bei paprastus naudoti gaminius, leidžiančius patogiau gyventi bei produktyviau dirbti. „Nokia“ produktų ir paslaugų asortimentas — mobilieji telefonai, įvairios vaizdo, žaidimų ir daugialypės terpės priemones, taip pat šiuolaikiški sprendimai tinklo operatoriams ir verslui.

Arūnas Armalis

RSVA „Baltic Media Partners“

projektų vadovas

„altinis: www.avaya.co.uk

Įrašykite savo komentarą:

Pasiliekame teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, pasirašytus kito asmens vardu, pažeidžiančius įstatymus, reklaminius, kurstančius nelegaliems veiksmams komentarus. Privalome specialiosioms Lietuvos tarnyboms pateikti duomenis apie įžeidžiančių, smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokią neapykantą skatinančių komentarų autorius. Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus.