Siunčiami duomenys...

 

Palanga dėkoja gelbėtojams

  • Vakarai LT
  • 2007, rugsėjo 18, 19:29

Pranešimas žiniasklaidai

2007 m. rugsėjis 18 d.

Palangos miesto vadovai džiaugiasi, kad vasarą pavyko ženkliai pagerinti padėtį užkertant kelią nelaimingiems atsitikimams kurorto paplūdimiuose. Miesto vicemeras Rimantas Garolis, laikinai pavaduojantis atostogaujantį merą Remigijų Kirstuką, padėkojo Palangos paplūdimyje dirbusiems Palangos vandens motociklų sporto klubo gelbėtojams.

„Pofesionalus privačių gelbėtojų darbas Palangoje pasiteisino. Vandens motociklų sporto klubas atliko didžiulį prevencinį darbą, padėjo sumažinti skendusiųjų skaičių. Be to, pagerėjo bendradarbiavimas tarp gelbėtojų ir medikų“, – sakė R.Garolis.

Šiuo metu Palangos miesto savivaldybė atlieka auditą, su kurio išvadomis susipažinę tarybos nariai turės nuspręsti, ar kitais metais gelbėjimo paslauga bus perkama iš privačių bendrovių, ar gelbėjimo funkcija vėl bus grąžinta vietinei gelbėjimo tarnybai.

„Per viešą Palangos vandens motociklų sporto klubo suteiktų paslaugų aptarimą miesto taryboje jos nariai gelbėtojų paslaugas įvertino teigiamai. Gelbėtojų paslaugų pirkimas miesto biudžetui kainavo keliskart pigiau nei senosios vietinės gelbėjimo tarnybos išlaikymas. Be to naujosios tarnybos darbas buvo nepalyginamai efektyvesnis“, – teigė R.Garolis.

Šiemet gelbėtojai Palangai kainavo kiek daugiau nei 70 tūkst. litų. Vietinės gelbėjimo tarnybos išlaikymui kasmet buvo skiriama daugiau nei 400 tūkstančių litų.

Privačių gelbėtojų darbą teigiamai įvertino ir Klaipėdos jūrininkų ligoninės Palangos sveikatos centro vadovas Juozas Jankauskas.

„Šįmet pirmą kartą medikai ir gelbėtojai dirbo kaip viena komanda. Kai medikai atvykdavo į paplūdimį, nukentėjusiems profesionali pagalba jau būdavo suteikta“, – sako J.Jankauskas.

Šiais metais gelbėtojai sutvarkė ir sužymėjo paplūdimį, tad medikams buvo paprasta atvykti į reikiamą vietą. Pasiteisino ir tai, jog medikai ir gelbėtojai bendravo tiesiogiai trumpuoju mobiliojo ryšio numeriu.

Vasarą Palangoje gelbėtojai išgelbėjo 38 skendusius, o Šventosios paplūdimyje, kur žmonių lankosi keliasdešimt kartų mažiau, skendusiųjų buvo apie 80.

Gintautas Dulskas

UAB "Misiukevičius ir partneriai"

Projektų vadovas

„altinis: www.palanga.lt

Įrašykite savo komentarą:

Pasiliekame teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, pasirašytus kito asmens vardu, pažeidžiančius įstatymus, reklaminius, kurstančius nelegaliems veiksmams komentarus. Privalome specialiosioms Lietuvos tarnyboms pateikti duomenis apie įžeidžiančių, smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokią neapykantą skatinančių komentarų autorius. Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus.