Siunčiami duomenys...

 

Ar Klaipėdos miesto meras R. Taraškevičius supainiojo privačius ir viešuosius interesus?

  • Vakarai LT
  • 2007, spalio 02, 07:32

Pranešimas spaudai

2007-10-01

Šiandien Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos opozicinės frakcijos kreipėsi į Vyriausiąją tarnybinės etikos komisiją, prašydamos ištirti, ar Klaipėdos miesto savivaldybės meras Rimantas Taraškevičius nesupainiojo viešųjų ir privačių interesų.

Klaipėdos miesto savivaldybės taryboje 07-09-27 buvo svarstomas klausimas „Dėl žemės sklypų naujojoje uosto g. 7, M. Šerniaus g. 3, ir M. Šerniaus 12, Klaipėdoje, detaliojo plano patvirtinimo“. Šio sklypo naudotojas ir pastatų čia statytojas – UAB „Kleta“. Rangovas – bendrovė „Klaipėdos monolitas“,  kurios didelė dalis akcijų priklauso merui R. Taraškevičiui.

Dėl šio sprendimo miesto taryboje buvo balsuojama vardiniu balsavimu. „Už“ balsavo tiek meras R. Taraškevičius, tiek visi LiCS frakcijos nariai. Todėl kyla pagrįstas klausimas, ar balsuodamas už šį sprendimą R. Taraškevičius nesiekė padidinti savo turto, o LiCS frakcijos nariai – atsidėkoti ją finansiškai remiančiai bendrovei „Klaipėdos monolitas“.

Artūras Šulcas,

arturas.sulcas@klaipeda.lt,

Tel. +370 616 51426

Naglis Puteikis,

Viacheslav Titov

„altinis: www.tsklaipeda.lt

Įrašykite savo komentarą:

Pasiliekame teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, pasirašytus kito asmens vardu, pažeidžiančius įstatymus, reklaminius, kurstančius nelegaliems veiksmams komentarus. Privalome specialiosioms Lietuvos tarnyboms pateikti duomenis apie įžeidžiančių, smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokią neapykantą skatinančių komentarų autorius. Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus.