Siunčiami duomenys...

 

Asociacijos rūpestis – ir nekilnojamojo turto tarpininkų profesionalumas

  • Vakarai LT
  • 2007, spalio 02, 09:25

Pranešimas žiniasklaidai

2007 spalio 1 d.

Lietuvos nekilnojamojo turto agentūrų asociacijos organizuojamoje konferencijoje - seminare – apie profesionalumą, licencijavimą, profesinę etiką ir atsakomybę

Nekilnojamojo turto ekspertų teigimu, Lietuvoje nekilnojamojo turto rinka, pardavimai ir su šia sritimi susijusios paslaugos įgavo tokį pagreitį, jog jau būtina atkreipti dėmesį ir į šios srities atstovų ugdymą. Ypač tarpininkavimo paslaugas teikiančių specialistų kvalifikaciją. Suvokdami profesionalumo svarbą Lietuvos nekilnojamojo turto agentūrų asociacija (LNTAA) spalio 5-6 dienomis Trakuose organizuoja seminarą – konferenciją, kurio metu pagrindinis dėmesys bus skirtas tarpininkų profesionalumui, etikai, asociacijų reikšmei verlsui ir kt.

„Asociacija vienija didžiausias šalies nekilnojamojo turto agentūras, kurioms labai svarbu, kad šioje srityje dirbtų profesionalūs žmonės, tinkamai atstovaujantys ne tik savo agentūras, bet ir šalį. Jau senokai mūsų verslininkai peržengė Lietuvos ribas. Manome, kad lygiagrečiai verslo plėtrai turi gerėti ir darbuotojų kvalifikacija. Todėl stengiamės mokytis iš geriausių. Šį kartą seminare „Nekilnojamasis turtas nuo A iki Z“

pagrindinius garbingo verslo aspektus nagrinės nekilnojamojo turto rinkos ir jos veiksnių ekspertas iš  Lenkijos  Adam Polanowski“,- teigė LNTAA prezidentas Vytas Zabilius.

Seminare daugiausia dėmesio skiriama tarpininkavimo profesionalumo augimo, tarpininkų veiklai vykdyti reikalingų žinių, teisinio tarpininkų veiklos reglamentavimo, tarpininkų veiklos licencijavimo ir priežiūros, profesines etikos kodekso ir kitoms aktualijoms.

Eksperto iš Lenkijos teigimu, NT tarpininkų veiklos reguliavimo sistemos įdiegimas turi daug privalumų, pirmiausiai tokia sistema padeda išlaikyti tam tikrą kompetencijos lygį. Kai kuriose šalyse NT tarpininkai yra sertifikuojami valstybinės komisijos, kitose šį darbą atlieka asociacijos.

Pasak A. Polanowski, tik aktyviai bendradarbiaujant, NT rinka pradeda veikti žymiai efektyviau – atsiranda didesnė pasiūla,  greičiau ir efektyviau įvykdomi sandoriai, nes su tuo pačiu NT objekto pasiūlymu gali dirbti kelios dešimtys ar net keli šimtai NT agentūrų. „Aišku, tokia praktika reikalauja, kad rinkos dalyviai laikytųsi griežtų profesinės etikos principų. Tokia praktika, kai kelios agentūros naudojasi bendra duomenų baze jau taikoma Lenkijoje, daugiausiai, kai dirbame su ekskliuzyviniais objektais“, - sako A. Polanowski. 

Seminaro organizatoriai pasirūpino, kad negalintys dalyvauti konferencijoje- seminare, jį galėtų pamatyti interneto portale  www.reals.lt.

Apie Lietuvos nekilnojamojo turto agentūrų asociaciją

LNTAA įkurta 2007 m., šiuo metu atstovauja 16 bendrovių bei vienija daugiau kaip 500 nekilnojamojo turto brokerių. Asociacijos tikslai - tarpusavio bendradarbiavimo skatinimas tiriant, analizuojant ir sprendžiant aktualius nekilnojamojo turto agentūrų klausimus. NT agentūros - patikimo partnerio - įvaizdžio visuomenėje stiprinimas. ?Bendradarbiavimas su švietimo įstaigomis mokymo programų, atestavimo, licencijavimo klausimų sprendime, keliant NT bendrovių veiklos kokybę, bendros verslo etikos, jos vertinimo sistemos įgyvendinimas. Taip pat LNTAA atstovauja narių interesus Lietuvos ir užsienio valstybės ir savivaldos institucijose, tarptautinėse, nevyriausybinėse ir kitose organizacijose, gina asociacijos narių teises, laisves ir teisėtus interesus.

LNTAA nariai: bendrovės „Ober-Haus“, „Žia valda real estate“, “Centro kubas-Nekilnojamasis turtas“, „Butas tau“ „Inreal“ , „Latmas“ „Nuomos biuras“, „Paninvestus“, „Šimtas vienas procentas“, „Liturta“ , „Arco real estate“ „Letulė“, „Viktauga “, „Gamanta servisas “, „Ontex “, „DnB Nord Būstas“.

Arūnas Armalis

RSVA „Baltic Media Partners“

projektų vadovas

„altinis: www.reals.lt

Įrašykite savo komentarą:

Pasiliekame teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, pasirašytus kito asmens vardu, pažeidžiančius įstatymus, reklaminius, kurstančius nelegaliems veiksmams komentarus. Privalome specialiosioms Lietuvos tarnyboms pateikti duomenis apie įžeidžiančių, smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokią neapykantą skatinančių komentarų autorius. Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus.