Siunčiami duomenys...

 

Žurnalo "Juristas" 2007 Nr. 10 skaitykite:

  • Vakarai LT
  • 2007, spalio 11, 10:27

Kreditorius yra viena iš pagrindinių figūrų vykdant bankroto procedūras. Be kreditorių bankroto procesas taptų neįmanomas. Europos Sąjungos tarybos reglamento Nr. 1346/2000 preambulės 16 punktas nurodo, kad teismui <...> turėtų būti suteikta teisė nuo tada, kai pateikiamas reikalavimas iškelti bankroto bylą, taikyti laikinąsias arba apsaugos priemones. Apsaugos priemonės iki bankroto bylos pradžios ir jai prasidėjus labai svarbios bankroto bylų veiksmingumui užtikrinti. Savo ruožtu veiksmingumas apibūdinamas kaip teisės aktuose numatytų apsaugos priemonių specifika ir tuo, kiek jomis galima užtikrinti kreditoriaus interesus. Šie ir kiti klausimai nagrinėjami straipsnyje Kreditoriaus interesų apsaugos priemonės bankroto atveju.

Straipsnyje Darbinė veikla darbo nuomos pagrindu apžvelgiama darbo nuoma – lanksti darbinės veiklos organizavimo forma, seniai taikoma Vakarų Europos valstybėse, kai darbuotojas pagal įdarbinimo įmonės (agentūros) iškvietimą privalo nustatytu laiku ir konkrečioje darbo vietoje atvykti į darbą ir laikinai atlikti sutartas darbo funkcijas. Jame taip pat nagrinėjama Vyriausybės 2007 m. birželio 6 d. nutarimu Nr. 569 (Žin., 2007, Nr. 67-2619) patvirtinta Darbo nuomos įstatymo koncepcija, kurios teiginiai atitinka tarptautinius dokumentus, reglamentuojančius laikinųjų darbuotojų įdarbinimo tvarką, ir būsimas įstatymas.

Jungtinės veiklos (partnerystės) sutartis sudaroma, kai įstatymų nustatyta tvarka ne mažiau kaip du fiziniai ar juridiniai asmenys, naudodami savo materialines vertybes, darbą ar žinias, įsipareigoja veikti bendrai, siekdami konkretaus tikslo. Vienintelė keliama sąlyga – veikla neturi prieštarauti įstatymui. Straipsnyje Esminiai jungtinės veiklos (partnerystės) sutarties bruožai aptariami šios sutarties ypatumai, tikslas, šalių įnašai, bendrų reikalų tvarkymas ir kt.

„altinis: www.pačiolis.lt

Įrašykite savo komentarą:

Pasiliekame teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, pasirašytus kito asmens vardu, pažeidžiančius įstatymus, reklaminius, kurstančius nelegaliems veiksmams komentarus. Privalome specialiosioms Lietuvos tarnyboms pateikti duomenis apie įžeidžiančių, smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokią neapykantą skatinančių komentarų autorius. Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus.