Siunčiami duomenys...

 

Darbo našumas šalies ūkyje 2006 m. padidėjo 6,7 procento

  • Vakarai LT
  • 2007, spalio 12, 11:57

Pranešimai spaudai

2007.10.12

Statistikos departamentas praneša, kad, patikslinus pridėtinės vertės rodiklių reikšmes, perskaičiuoti darbo našumo1 įverčiai. Šalies ūkyje per vieną dirbtą valandą 2006 m. vidutiniškai sukurta 26,77 lito pridėtinės vertės. Tai 3,17 lito daugiau nei 2005 m. Per praėjusius metus darbo našumas išaugo 6,7 procento.

Didžiausias darbo našumas – 61,96 litų – 2006 m. buvo finansiniame tarpininkavime. Palyginti su viso ūkio darbo našumu, daugiau pridėtinės vertės to meto kainomis per vieną dirbtą valandą buvo sukurta nekilnojamo turto, nuomos ir kitame versle, elektros, dujų ir vandens tiekime, transporto, sandėliavimo ir ryšių ir kasybos ir karjerų eksploatavime, taip pat apdirbamojoje gamyboje.

Per paskutinius šešerius metus darbo našumas labiausiai išaugo gamybos įmonėse: pramonės, žemės ūkio, medžioklės ir miškininkystės bei žuvininkystės ir gamybos paslaugų įmonėse.

Algirdas Šemeta

Generalinis direktorius

Statistikos departamentas prie LRV

„altinis: www.stat.gov.lt

Įrašykite savo komentarą:

Pasiliekame teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, pasirašytus kito asmens vardu, pažeidžiančius įstatymus, reklaminius, kurstančius nelegaliems veiksmams komentarus. Privalome specialiosioms Lietuvos tarnyboms pateikti duomenis apie įžeidžiančių, smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokią neapykantą skatinančių komentarų autorius. Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus.