Siunčiami duomenys...

 

„Vadovo ir pasaulio“ 2007m. Nr. 10 anonsai

  • Vakarai LT
  • 2007, spalio 12, 17:11

Vis dažniau tenka susidurti su klausimais, kaip apmokestinti parduotus vertybinius popierius, kada prekyba vertybiniais popieriais bus laikoma individualia veikla, ką svarbiausia žinoti parduodant vertybinius popierius. Šiuo metu tai bene kasdieniai klausimai, nes vis daugiau žmonių domisi šia prekybos sritimi ir galiausiai susigundo pabandyti patys investuoti turimas lėšas arba tiesiog nusprendžia parduoti paveldėtus, gautus dovanų vertybinius popierius. Tuomet ir susiduriama su gautų pajamų apmokestinimo klausimais. Apie tai išsamiau skaitykite straipsnyje Kaip mokant mažiau mokesčių parduoti vertybinius popierius.

Kasmet vis daugiau mūsų tautiečių, gyvenančių ir dirbančių užsienio valstybėse ir ten gaunančių pajamų, ketina sugrįžti į Lietuvą. Lietuvoje esantys gyventojai taip pat gauna įvairių rūšių pajamų iš užsienio. Daugelis jų domisi, ar Lietuvoje privalo mokėti pajamų mokestį nuo užsienyje gautų pajamų. Straipsnyje Pajamos užsienyje – mokesčiai lietuvoje aptariama, kaip apmokestinamos gyventojų užsienyje gautos pajamos.

Lietuvos Respublikos darbo kodeksas numato dvi struktūras, kurios gali atstovauti darbuotojams: profesinė sąjunga arba darbo taryba. Jos atlieka vienodą funkciją – atstovauja darbuotojams ir gina jų interesus, tačiau kiekviena turi savų ypatumų. Apie tai, kuo skiriasi profesinės sąjungos ir darbo tarybos įgaliojimai, kaip jos sudaromos ir veikia, ar darbdaviui apskritai yra reikalingas ir naudingas darbuotojų atstovas, skaitykite straipsnyje Darbuotojų atstovai įmonėje: nauda darbdaviui ar trukdymas verslui?

Organizacijos, kurios žengia koja kojon su laiku, susiduria su dviem pagrindiniais iššūkiais: būtinybe integruoti atskirus žmones į tikslingą visumą ir adaptuotis prie aplinkos, kad išgyventų. Ieškodamos šių problemų sprendimo būdų organizacijos remiasi kolektyviniu ugdymu, kuris padeda formuoti tam tikras bendras vertybes bei nuostatas ir yra vadinamas organizacijos kultūra.Apie organizacijos vertybes ir kultūrą skaitykite naujame straipsnių cikle Organizacijos kultūra.

„altinis: www.paciolis.lt/vip/

Įrašykite savo komentarą:

Pasiliekame teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, pasirašytus kito asmens vardu, pažeidžiančius įstatymus, reklaminius, kurstančius nelegaliems veiksmams komentarus. Privalome specialiosioms Lietuvos tarnyboms pateikti duomenis apie įžeidžiančių, smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokią neapykantą skatinančių komentarų autorius. Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus.