Siunčiami duomenys...

 

VMI: mokestinės procedūros reglamentuojamos ne politika, o įstatymu

  • Vakarai LT
  • 2007, spalio 16, 13:19

Pranešimas spaudai

2007 m. spalio 16 d., Telšiai.

Telšių apskrities valstybinė mokesčių inspekcija (toliau – Telšių AVMI) informuoja, kad Liberalų ir centro sąjungos pirmininko pavaduotojo Žilvino Šilgalio mokestinis patikrinimas baigėsi. Inspekcijos išvadų Ž. Šilgalis šį kartą neskundžia ir sutinka su jam priskaičiuota beveik pusės tūkstančio litų nesumokėtų mokesčių, delspinigių ir baudų suma.    

Telšių AVMI patikrinimą atliko savarankiškai, specialistai tyrimo metu konsultavosi su centrinio mokesčių administratoriaus ekspertais. Telšių AVMI primena, kad Ž. Šilgalis, kurio įprastas mokestinis patikrinimas, prasidėjęs 2006 m. gegužės 22 dieną, dėl šio asmens veiksmų (t.y. atsisakymo bendradarbiauti su mokesčių inspekcija) užtruko ilgiau nei metus. Ž. Šilgalis ne tik naudojosi įstatymo suteikta galimybe ginčyti patikrinimo išvadas, bet ir tyrimo eigą nuolat komentavo žiniasklaidoje. Tačiau visi šie komentarai neturėjo jokios įtakos Ž. Šilgalio mokestiniam patikrinimui.

Praėjusių metų lapkričio mėnesį Ž. Šilgalis, įteikęs mokesčių inspekcijai savo pastabas dėl patikrinimo, susisiekė su žiniasklaidos atstovais bei paviešino mokestinio patikrinimo akto medžiagą. Po kelių dienų politikas surengė spaudos konferenciją, kurioje apkaltino mokesčių inspekciją politikavimu bei siekiu susidoroti su juo. VMI, neturėdama teisės komentuoti fizinio asmens patikrinimo rezultatų, kol nebaigtos visos teisinės procedūros, nesivėlė į ginčą su p. Šilgaliu ir neužsiėmė politikavimu, tai pabrėždama išplatintame pranešime. Tuo tarpu po mėnesio p. Šilgalio advokatas kreipėsi į VMI prie FM, prašydamas „Inicijuoti tarnybinį patikrinimą bei patraukti atsakomybėn neteisėtai informaciją atskleidusius asmenis“. Šiandien politikas surengė jau antrą spaudos konferenciją, dedikuotą savo mokestiniams patikrinimui.

Telšių AVMI pabrėžia, kad visos p. Šilgalio mokestinio patikrinimo procedūros kaip eilinio mokesčių mokėtojo buvo atliekamos laikantis teisės aktų, siekiant patikrinimą atlikti per kuo trumpesnį laiką. Pats mokesčių mokėtojas tyrimą vilkino, paskutinius duomenis institucijai pateikė tik šių metų liepos pabaigoje.

Alma Šimkuvienė,

Telšių apskrities valstybinės mokesčių inspekcijos atstovė spaudai

„altinis: www.vmi.lt

Įrašykite savo komentarą:

Pasiliekame teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, pasirašytus kito asmens vardu, pažeidžiančius įstatymus, reklaminius, kurstančius nelegaliems veiksmams komentarus. Privalome specialiosioms Lietuvos tarnyboms pateikti duomenis apie įžeidžiančių, smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokią neapykantą skatinančių komentarų autorius. Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus.