Siunčiami duomenys...

 

Statant naują terminalą Klaipėdoje bus rekonstruotas geležinkelio viadukas

  • Vakarai LT
  • 2007, spalio 18, 09:50

Pranešimas žiniasklaidai

2007 m. spalio 17 d

Pradėti geležinkelio viaduko Klaipėdoje, Varnėnų g., rekonstrukcijos projektavimo darbai. Pertvarkyti šį viaduką numatyta patvirtintame naujo Klaipėdos uoste keleivių ir krovinių terminalo detaliajame plane.

VĮ Klaipėdos valstybinio jūrų uosto (KVJU) direkcijos skelbtą projektavimo konkursą laimėjo UAB “Kelprojektas”. Planuojama, kad projektuotojai savo darbą atliks per 4 mėnesius, o viaduko rekonstrukcija bus pradėta kitų metų antroje pusėje. Darbus finansuos KVJU direkcija. 

Naują terminalą centrinėje Klaipėdos uosto dalyje statysiančios UAB “Klaipėdos keleivių ir krovinių terminalas” direktoriaus Benedikto Petrausko teigimu, siekiant neužgožti iš Minijos g. atsiveriančio Kuršių marių vaizdo, rekonstruotas viadukas bus gelžbetoninių konstrukcijų.

Be to, jis taps beveik du kartus ilgesnis ir platesnis nei dabar. Dalis viaduko ir toliau eis virš Varnėnų g. (įvažiavimas į II-ąją Smiltynės perkėlą), dalis – jau virš naujo keleivių ir krovinių terminalo teritorijos.

 “Planuojama, kad rekonstrukcija užtruks nuo pusantrų iki dviejų metų. Darbai bus vykdomi taip, kad nesutriktų automobilių ir pėsčiųjų eismas į II-ąją Smiltynės perkėla”, - pažymėjo B. Petrauskas.

Koncerno “Achemos grupė” ir UAB “Ega” valdoma UAB “Klaipėdos keleivių ir krovinių terminalas” naują terminalą ketina pastatyti 2009-iaisiais metais. Bendrovė į modernų keleivių salės pastatą su dengta galerija, sandėlius, automobilių aikšteles, pasienio ir kitą infrastruktūrą planuoja investuoti  apie 150 mln. litų.

Apie koncerną:

Koncernas "Achemos grupė”, įkurtas 2001 metais, šiuo metu valdo per trisdešimt Lietuvoje ir užsienyje  dirbančių įvairių sričių įmonių, tarp kurių yra tokie Lietuvos ūkio gigantai kaip  “Achema”, azoto trąšų ir pramoninių chemijos produktų gamintoja  bei Klaipėdos jūrų krovinių kompanija “Klasco”.

"Achemos grupė" - vienas iš Lietuvos verslo lyderių. 2006 – aisiais visų Koncerno įmonių apyvarta siekė 2,56 mlrd. Lt. Koncerno produkcija pasiekia Europos Sąjungos, Amerikos, Azijos, Afrikos šalis; “Achemos grupėje” dirba daugiau nei 5 000 darbuotojų.

Virginija Dunauskienė

„altinis: www.achemosgrupe.lt

Įrašykite savo komentarą:

Pasiliekame teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, pasirašytus kito asmens vardu, pažeidžiančius įstatymus, reklaminius, kurstančius nelegaliems veiksmams komentarus. Privalome specialiosioms Lietuvos tarnyboms pateikti duomenis apie įžeidžiančių, smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokią neapykantą skatinančių komentarų autorius. Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus.